26 de piese din colectia Andreea Tincu & Sense + Review

  • 12.04.12
  • 2441

Locatia The Ark se contureaza ca locatie dedicata show-urilor de moda. Cadrul deosebit, chiar under-ground al locatiei din spatele Pietei de Flori din Bucuresti, ne-a primit sapatamana trecuta pentru prezentarea a doua colectii semnate de Andreea Tincu, o creatoare de moda discreta, dar foarte apreciata la noi.

A fost o atmosfera energica, datorata unui public numerous si select din care nu au lipsit multi jurnalisti de moda.

Show-ul de moda a debutat cu prezentarea colectiei SENSE primavara vara 2012, semnata Andreea Tincu si a continuat cu Andreea Tincu & Sense, o colectie dedicata sezonului Toamna/ Iarna 2012/2013.

Prima prezentare ne-a oferit o atmosfera smart-casual: piese vestimentare care se potrivesc femeilor urbane din zilele noastre. Prezentarea a avut ceva din aerul parizian, comod si totusi sofisticat.


*Nocturne no. 25 Toamna-Iarna 2012/2013


Colectia Nocturne no. 25 Toamna-Iarna 2012/2013 a fost insa regalul dedicat creativitatii. Materiale dense ca stofa si tricotul din mohair si lana au fost frumos ritmate de insertii fine de matase sau piele. Am remarcat finisajul impecabil al obiectelor vestimentare, micile insertii ingenioase care deturnau linia minimalista, indulcind-o.Am vazut un joc reusit cu structuri tricotate STOLL, geometrie si culori ale asfintitului: albastru, griuri, orange si desigur, nonculorile –alb si negru. Transparentele ce apareau sporadic in piesele prezentate pe podium contrastau ingenios cu aspectul mat al stofei si al tricotului.

Andreea Tincu Nocturne No. 25

Am remarcat si pantalonii trei sferturi de inspiratie baieteasca dar si bereta purtata à la Che Guevara. Este „o colectie alcatuita din piese ce se dezvaluie sub privirile tale, atat din fata cat si din spate, ce te invita sa descoperi detalii inedite. Imaginea colectiei este o silueta romantica, o fata cu imagine retro, parul strans la spate sub palarii si caciulite, cu machiaj smokey, usor plans. O fata din perioada interbelica de maxima intensitate culturala – o fata pe care incercam sa o regasim si astazi, din nou si din nou”, scrie la randul sau apreciativ, site-ul AloModa.ro.


**

Colectia Andreea Tincu & Sense Nocturne no. 25 a dat un exemplu deosebit despre cum pot fi interpretate cu succes in cadrul discursului de design vestimentar, ideile, conceptele. Andreea Tincu ne aratat cum iau nastere personaje si cum hainele le dau viata.


Andreea Tincu Nocturne no. 25
Echipa care a stat in spatele prezentarilor de moda, cu Andreea Tincu in mijloc, Sorin si Cristina Chiriac - Sense si Achille Canevari si Monica Lasagni - Stoll


Am sfarsit frumoasa seara de primavara cu moda de la The Ark cu un cocktail Chambord. La cat mai multe astfel de prezentari de calitate in Romania!

Incaltaminte - Papucei


Hair styling - Oksana Salon


Make- Make up for ever


Foto- Alex Buruntia

de Jullie S.