5 filme cu si despre moda, de vazut in vacanta de Paste

  • 17.04.14
  • 1884
Vacanta, lumini, camera, fashion: filme cu si despre moda

Poate ti-ai facut deja planuri pentru zilele acestea libere, poate planuiesti sa iesi cu prietenii sau sa petreci timp de calitate cu familia, dar o lectie de stil de la Coco Chanel nu suna la fel de bine? Serios, imagineaza-ti scenariul acesta; vineri si sambata, tu, canapea, laptopul in brate, o paturica deasupra si cele mai faboulase rochii si bijuterii din The Great Gatsby sau Sex and the City.  Adu-ti si cateva provizii, pentru ca va incepe maratonul de filme cu si despre moda! Cea mai grea parte va fi atunci cand va trebui sa alegi ce film veti vedea prima data.

Happy endingurile de la Hollywood sunt simpatice, dar am prefera oricand, in locul lor, o drama neinteleasa despre rochii si bijuterii. De fapt, ceea ce ne tine lipite de ecranul laptopului are mai mult de a face cu cea care le poarta si, de multe ori, cu ceea ce spune despre aceasta pasiune neinteleasa de unii. 

De la dulapul plin cu pantofi a lui Carrie la minunatele bijuterii a lui Holly Golightly, la petrecerile opulente a lui Gatsby, toate aceste filme au un singur lucru comun: toate sunt Pe aripile vantului fabulos.


1.  Coco Avant Chanel (2009): Fascinanta poveste a umilei croitorese Gabrielle, care a schimbat tiparele modei si ale societatii.
2. A single Man (2009): Toate creatiile lui Tom Ford sunt un simbol al elegantei, la fel ca si debutul sau regizoral.
3. God saved my shoes (2011) - Povestea de dragoste dintre femei si celebru item vestimentar, PANTOFUL. Designeri, critici de moda, femei simple relateaza relatia aceasta complicata in care sunt cu pantofii lor.
4. The Great Gatsby: Petreceri opulente, bijuterii de la Tiffany & Co, rochii fabuloase, la dolce vita.
5. The September Issue (2009 ): Cand Anna Wintour te primeste la Vogue, tu stai jos, asculti cu atentie si privesti fara glas cum André Leon Talley joaca tenis in Louis Vuitton.