Accesorii si produse ecologice unicat

  • 30.07.09
  • 1850

coolbazaar.ro si CharityGift.ro aduc accesorii si produse ecologice unicat pe www.charitygift.ro, iar 5% din vanzari sunt donate catre Centrul Independent de Studii in Economie si Drept (CISED). Prin proiectul CISED, inveti mai multe despre importanta economiei si a contributiilor tale la sistemul fiscal.

„Ne intereseaza sa sustinem asociatiile active, motiv pentru care dorim sa ajutam CISED, o asociatie infiintata pentru a contribui la o mai buna intelegere a modului de functionare a unei economii si societati libere, precum si la cunoasterea solutiilor compatibile cu libertatea, la problemele economice, sociale si ale mediului inconjurator”, motiveaza echipa coolbazaar.ro alegerea acestui beneficiar.

1. Ecoist
Ambalaje, cutii de suc, pliante de metrou, ziare, etichete, harti, reviste sau alte materiale reciclabile din texturi flexibile iau forma unor genti, pur si simplu adorabile. Creatorii declara ca posetele Ecoist sunt 100% eco-friendly, foarte durabile, functionale, foarte frumoase pentru orice ocazie si reprezinta o geniala idee de a salva Pamantul… chic. Poate ca nu este suficient pentru a ameliora efectele negative ale societatii de consum dar, mai mult decat atat, Ecoist planteaza câte un copac pentru fiecare geanta cumparata.

2. Joseph Joseph
Sunt de fapt gemenii Anthony si Richard. Ei au lansat compania in septembrie 2002, insa radacinile acesteia se afla intr-o afacere de familie in domeniul sticlei ce dureza de 3 generatii. Cei doi frati combina experienta lor complementara in domeniul design-ului si al afacerilor – Anthony a studiat design-ul la St Martin, in timp ce Richard are o diploma in economie la Cambridge.

Joseph Joseph s-a dezvoltat astazi intr-o marca puternica, cu produse de design pentru bucatarie si servirea mesei. Creatiile Joseph Joseph sunt prezente in 25 de tari, Japonia reprezentand cea mai mare piata de export. Preluând din traditia familiei mestesugul,  din modernitatea lumii materiale inovatoare si desene spectaculoase, au creat produse trainice, unele dintre ele cu garantie pe viata, exemplu clasic fiind Tocatorul Rings.

3. Art Company
incaltaminte ECO si super cusuta.
TALPA
Folosirea cauciucului natural in proportie de 100% asigura flexibilitatea si durabilitatea. Acesta se indoaie usor, se modeleaza pe forma piciorului la fiecare pas, dupa care isi recapata forma si duritatea initiala, fiind mai confortabil si mai durabil decât materialele sintetice. Produs bio-degradabil, cauciucul natural este foarte usor asimilat de natura.
CUSATURI 360 grade
Este un alt finisaj exclusiv introdus de Art Company in productia produselor sale. Acest sistem de prindere se prezinta printr-o singura cusatura de jur imprejur, care uneste fata pantofului cu talpa, captuseala pantofului cu interiorul talpii.
INTERIOR
in interior se gaseste o talpa ortopedica din pluta care poate fi inlaturata dupa dorinta fiecaruia. Este conceputa pentru cei care au nevoie de confortul in plus dat de formele ortopedice. Greutatea este in felul acesta distribuita corect pe talpa, impiedicând disconfortul din zonele sensibile.
COLORAREA MANUALA
Fiecare pereche este colorata manual, apoi se foloseste tehnica de prespalare.

4. Vaho
Designerii Luca Leonardo si Patricio Abreu si-au deschis studioul de design eco in Barcelona in 2001. Acolo au si inceput studiul asupra materialelor reciclabile, cautând modalitati noi de a folosi gama vasta si variata a materialelor considerate gunoi pentru a le transforma in produse stilate, accesorii sau mobilier. 

Abordarea lor este cunoscuta in lumea modei sub numele de “trashion”, un stil de viata si o atitudine. Materialele cel mai des folosite sunt bannere-le din PVC, din care se obtin genti de diferite marimi si utilitati. Selectia variata de modele practice si ergonomice este colorata si exclusiva. Fiecare geanta in parte este un produs unicat, datorita combinarii inventive a banner-elor. Mare parte a manufacturii se desfasoara in centrul de reabilitare sociala din inchisoarea Model din Barcelona si in cadrul Fundatiei CEO el Maresme, care lucreaza cu persoane cu handicap mental.

5. Pernele Bonjour mon Cousin
Claire Eglizeaud si Paul Moreau, o stilista si un grafician, au creat in 2007 « Bonjour Mon Coussin », o idee stralucita de design pentru perini. Cei doi au proiectat o gama larga de imagini vizuale pentru pernele lor, cu un spate bine definit si placut asortat. Imaginile originale de pe perini sunt reinventate in fiecare zi, fiind inspirate din documente vechi (carti postale, certificate de casatorie, pub-uri vechi) sau din propriul lor univers (calatorii, diverse obiecte neobisnuite) etc.

Pernele sunt piese unice fabricate in Franta. Se acorda o atentie deosebita atât fetei de perna cât si spatelui, tesatura de pe spate fiind diferita pentru fiecare husa. Bonjour mon Cussin este ideea decorativa ce va transforma interiorul caminului intr-o clipita.

CISED va initia o campanie destinata informarii publicului privind nivelul real al contributiilor fiscale si sociale din Romania. Angajatii vor fi informati ca valoarea muncii lor este salariul complet. Angajatorul plateste de fapt o suma mult mai mare decat cea care ajunge in contul angajatilor, diferenta fiind controlata de catre sectorul politic. CISED considera ca transparenta fiscala este necesara pentru a combate demagogia si a schimba mentalitatea de asistat.

Accesoriile si produsele coolbazaar.ro disponibile pe CharityGift.ro au doua trasaturi principale: sunt eco si sunt unicat. Alegand produse de la coolbazaar.ro, poti aduce in casa ta perne unicat cu imagini inspirate din documente vechi sau din calatorii sau produse de design pentru bucatarie si servirea mesei. Iesi in lume purtand genti unicat din materiale reciclabile sau cunoscutele genti “trashionable” confectionate din banner-e PVC.