Apel umanitar pentru Japonia

  • 17.03.11
  • 522
Crucea Rosie Romana lanseaza un apel umanitar de urgenta in sprijinul victimelor cutremurului devastator din Japonia.

Ambasada Japoniei in Romania, prin Hiroshi Kudo, Sef al Depatamentului Politic, a solicitat astazi, in cadrul unei vizite oficiale la Sediul Central al Crucii Rosii Romane, ca toate fondurile de ajutorare a victimelor cutremului din Japonia sa se faca prin conturile deschise de Crucea Rosie Romana.


In data de 11 martie a.c., un cutremur de 9 grade pe scara Richter a lovit Coasta de Est a Japoniei, declansand un tsunami cu valuri de peste 7 metri inaltime, care a provocat o tragedie umanitara de mari proportii.

Rapoartele de pana acum spun ca 1886 de oameni au decedat in acest dezastru si ca 2369 de persoane sunt date disparute. Cutremurul a declansat incendii si a distrus zeci de cladiri, lasand mai mult de 5 milioane de case fara energie electrica si un milion de locuinte fara apa.

Pentru a sustine operatiunile de ajutorare imediata a victimelor acestui dezastru umanitar, Cruce Rosie Romana lanseaza Apelul umanitar de Urgenta “Ajutor pentru Japonia”. Campania consta in colectarea de fonduri online si direct, in conturile deschise special pentru acest apel, dar si prin punerea la dispozitia populatiei a serviciului de restabilire a legaturilor de familie cu rudele aflate in Japonia, prin mesaje de Cruce Rosie.

Sumele colectate vor fi utilizate de catre Cruce Rosie Japoneza pentru sustinerea ajutorului de prima necesitate si se vor concentra pe adaposturi temporare, restabilirea furnizarii apei potabile si a facilitatilor sanitare, precum si oferirea de asistenta medicala si suport psihologic populatiei afectate.

Invitam pe toti cei care vor sa sprijine acest apel umanitar, companii, oameni de afaceri, organizatii guvernamentale si neguvernamentale, sa doneze bani in conturile Crucii Rosii Romane.

Pentru donatii online si serviciul de restabilire a legaturilor de familie, se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro.
Conturile speciale, in care pot fi depuse contributiile in bani, sunt deschise la BRD, Agentia Piata Romana:

LEI: RO02BRDE410SV61136934100 / EURO: RO33BRDE410SV06871604100