Asa arata corpul perfect - potrivit istoriei

  • 30.04.15
  • 2224

In general, atunci cand oamenii spun despre alti oameni ca au un "corp frumos" sau ca "arata bine", puteti sa va imaginati cam cum ar arata corpul "barfit" si sa estimati un numar de kilograme. Acest standard de frumusete, specific femeilor slabe, formelor skinny, corpului bine sculptat, este atat de raspandit incat traim cu impresia ca femeile au aratat dintotdeauna asa. 

Fapt: Este cunoscut lucrul ca femeile au avut dintotdeauna standarde de frumusete cu care au fost nevoite sa traiasca, insa aceastea s-au schimbat remarcabil de-a lungul istoriei.

Daca te-ai uita in albumul foto al bunicii, vei observa ca, pe vremea ei, femeile aratau bine, dar altfel fata de femeile din zilele noastre. Acelasi lucru il vei observa si daca te vei uita la pozele mamei tale din tinerete. Vei observa ca pe vremea aceea, femeile erau mai feminine, mai delicate, talia de viespe era un must-have, coafurile erau diferite, la fel si machiajul.

Acest video, realizat de Buzzfeed, arata cat de variate sunt aceste standarde de frumusete de corpuri "perfecte". Desi se concentreaza pe anumite culturi si anumite decade de timp, este bine sa ne cream o perspectiva. Nu este vorba neaparat despre corpul perfect, ci mai degraba despre constructie. 


Ce concluzie importanta tragem de aici? Ca suntem cu toate diferite si ca incercand sa-i spui unei femei ca exista un mod corect si unul gresit in care trebuie sa arate - si ca acesta este un ideal la care trebuie sa aspire - este destul tiranic. Cu cat ignoram mai mult aceste standarde si imbratisam mai mult diferentele dintre noi, o sa fim bine cu totii, o sa aratam bine cu totii, fiecare in felul lui de a fi.