♥ MANOUSH: Colectia toamna/iarna 2012-2013

  • 22.08.12
  • 3214

Motive Patchwork, stele paietate cusute pe stofe ecosez, nuante prafuite, aproape sterse, piele intoarsa – toate aceste elemente amintesc de tema unui Vest Indepartat care, surprinzator sau nu, este foarte…romantica!
Inspiratia colectiei: „Legendele Reginei Frenchie”.

Colectia de toamna-iarna MANOUSH este fara doar si poate romantica. Lungimea fustelor coboara mult inspre pamant, ajungand pana la jumatatea gambei. Regasim rochii petrecute, realizate din tesaturi tricotate, in ale caror ochiuri se impletesc paiete si margele delicate. Alte elemente definitorii pentru spiritul romantic al colectiei sunt motivele preluate din designul lenjeriei intime, ornamentele in forma de fagure, volanele si smoking-ul.

? MANOUSH: Colectia toamna/iarna 2012-2013

Se aduce totodata un omagiu modei anilor ’60, prin intermediul detaliilor retro specifice: buline, flori, imprimeuri pepit, structuri bicolore, forme geometrice si volane care te duc cu gandul la glazura unor cupcake-uri delicioase. Rochiile sunt scurte si geometrice.

? MANOUSH: Colectia toamna/iarna 2012-2013

Piesa cheie a colectiei este Poncho-ul, interpretat intr-o multitudine de variante spectaculoase. Element originar din America de Sud, poncho-ul era folosit de catre oamenii muntilor si pe postul de cort. Este prin natura sa un element de refugiu, ceea ce il face indispensabil garderobei sezonului rece. Regasim in colectie jachete-poncho, pulovere-poncho, rochii-poncho, chiar si tricouri-poncho.

? MANOUSH: Colectia toamna/iarna 2012-2013

Figura emblematica a colectiei este o Madonna rugandu-se pentru natura si animale. MANOUSH este o adevarata Gradina Zoologica, adoptand cu fiecare colectie noi personaje pline de umor care sa se alature caravanei. In acest sezon, prietenii MANOUSH sunt un Tigru strasnic si o Pantera roz.

? MANOUSH: Colectia toamna/iarna 2012-2013

Printurile sunt sterse, estompate. Regasim in colectie trandafiri englezesti imprimati pe tulle, maini aurite a caror irizatie se pierde in degrade, de-a lungul tesaturii, si combinatii absolut teatrale de buline si motive florale. Alaturarile cromatice sunt bicolore sau tricolore. Mult negru cu alb si verde-emerald cu negru, alaturi de mixturi compuse din roz, indigo si miere.

? MANOUSH: Colectia toamna/iarna 2012-2013

In ceea ce priveste accesoriile, regasim in ornamentatia acestora un nou simbol, denumit „Luha” – o mana cu 5 degete, diferita de mana traditionala, Hamsa. Este un element descoperit de catre designer-ul Frederique Trou-Roy in Beirut, de asemenea un simbol purtator de noroc.

? MANOUSH: Colectia toamna/iarna 2012-2013

Acestea fiind spuse, va invitam, ca in fiecare sezon, sa va lasati fascinati de Universul nostru plin de fantezie si spirit ludic si sa va alaturati provocarii de a scrie impreuna noi file de poveste.

? MANOUSH: Colectia toamna/iarna 2012-2013

Obiectivul sezonului? Sa umplem strazile orasului cu presarari de catifea, de danteluri, de paiete, de margele, de accesorii aurite, de nuante pudrate, de mirodenii dulci si multa poezie.

? MANOUSH: Colectia toamna/iarna 2012-2013

„What are little boys made of? Slugs and snails and puppy-dogs' tails, that's what little boys are made of.
What are little girls made of? Sugar and spice and everything nice, that's what little girls are made of.”