Calendarul Lavazza 2008 - o experienta maiestuoasa

  • 26.10.07
  • 1466

Secretul pastrat cu grija, imaginile glamour din Calendarul Lavazza 2008, este in sfarsit dezvaluit pasionatilor din intreaga lume.
Lansarea Calendarului a avut loc cadrul unui eveniment spectaculos, la Versailles, in 17 octombrie.

The Most Majestic Espresso Experience - acesta este titlul celei de-a saisprezecea editii a Calendarului. Este dedicat femeilor puternice, aristocrate, hotarate, femeilor care se simt regine in viata de zi cu zi, prin urmare, tuturor femeilor! Calendarul infatiseaza o lume fermecata si pretioasa, in care domnesc mandre regine inconjurate de bijuterii, matase, valuri si animale in libertate.

Realizat de talentatul fotograf scotian Finlay MacKay sub directia creativa a agentiei Armando Testa, calendarul prezinta luxul unor curti bogate in imagini, printr-un amestec original de pop si scoli clasice de pictura engleze.

Din luna octombrie, in 15 tari europene (inclusiv Romania) imaginea Lavazza in afise si in presa va purta semnatura lui Finlay MacKay, redand un portret al cafelei Lavazza, sofisticat, regal si autoironic in acelasi timp. Pentru prima data, campania legata de calendar prevede difuzarea, incepand cu octombrie 2007, de spoturi TV de 30 si 20 de secunde, in patru tari europene: Anglia, Polonia, Bulgaria si Romania.

Sase imagini, create de unul dintre cei mai inovativi artisti care lucreaza in prezent in domeniul fotografiei, caracterizate de aluzia constanta la lumea Art Nouveau, prin reconstructia si punerea in scena a unui imaginar in care MacKay “se joaca” cu aluzii la Curtea Frantei, la curtile imperiale chineza si persana, la Evul Mediu cavaleresc, lasand sa transpara detasare, senzualitate si eleganta, in perfecta sintonie cu calitatile celebrei espresso Lavazza.

Cu priviri seducatoare si scenografii somptuoase, reginele din calendar va invita la Curtea lor pentru a trai o experienta majestuoasa, dar nu va lasati inselati: nu va exista un favorit. Fiecare regina care se respecta are un rege al sau si, evident, regele calendarului este espresso Lavazza: cafeaua suverana care domneste in fiecare imagine.

Alegerea Lavazza este una provocatoare, aceea de a incredinta calendarul unor artisti inovatori care puncteaza parcursul firmei torineze cu cautarea si experimentarea de noi arte figurative si de o tot mai inalta calitate artistica. Un pretext pentru a surprinde, simula si sugera prin povesti pline de stralucire ca perfectiunea este o calatorie prin devenire, dar calitatea cafelei este o constata care trebuie sarbatorita.

“Ceea ce ne-a cucerit la Finlay MacKay a fost implicarea lui totala in proiectul si tema pe care i le-am propus.” declara Francesca Lavazza, Director Corporate Image a Grupului Lavazza. “Rezultatul a fost surprinzator: MacKay a realizat pentru noi un calendar rafinat si somptuos, senzual, detasat si inovativ... Daca ar fi sa-l rezum pe Finlay intr-un cuvant, as spune ca este energie pura.” Francesca Lavazza continua: “Punctul comun al cafelei noastre cu fotografia este aceeasi modalitate de actionare: imediatul, forta, impulsul energizant. Sunt principalii martori ai evenimentelor care puncteaza ziua sau timpul care trece. In fond, s-ar putea calcula trecerea timpului numarand cafelele consumate sau privind o fotografie realizata dimineata si alta seara...”

Mai culta ca oricand, cea de-a saisprezecea editie a Calendarului se bucura de participarea a doi protagonisti principali ai universului fashion international, Vivienne Westwood care imbraca cu una dintre creatiile sale una dintre reginele calendarului si Damiani care, cu aceasta ocazie, a impodobit reginele cu bijuterii, accentuand luxul pretioaselor scenografii si amplificand legatura dintre bijuteriile casei Damiani si bijuteriile casei Lavazza: pretiosul espresso. Printre bijuteriile protagoniste ale fotografiilor, sublimul colier Sophia Loren, format din 1352 diamante stralucitoare, avand in total 81 de carate si pandantivul din colectia Juliette.
Fascinatia imposibil de reprodus a trecutului renaste in colectia Juliette, care imbina diamantele in forma de trandafir cu motivul particular: usoare semicercuri, un simbol ce cuprinde sugestia Orientului, reia detalii arhitectonice ce imbina atmosfera fin de siècle, rigorile deco si lejeritatea liberty, in acord perfect cu fotografiile calendarului.

Aceasta editie a Calendarului Lavazza, poate cea mai bogata in referinte, prezinta exaltarea femeii si feminitatii sale, vazuta aici ca o muza inspiratoare, preoteasa, zeita, intotdeauna regina suverana a unei lumi exclusiviste si rafinate, in care se descifreaza o promisiune: oricine isi poate permite o pauza de cafea maiestuoasa, un moment de lux autentic si rafinament, o extraordinara experienta senzoriala. Este suficient sa stii sa alegi cafeaua potrivita, iar espresso Lavazza isi respecta intotdeauna promisiunea de a te face sa te simti rege sau regina… cel putin pe durata savurarii unei cafele regale!

Pentru marire, da click pe imagini.