Castigatorii Romanian Salsa Festival 2009

  • 13.08.09
  • 515

Adrian Popita (23 de ani) si Andreea Georgescu (25 de ani) din Bucuresti sunt cei care au obtinut punctajul maxim în fata unui juriu extrem de exigent format din arbitrii internationali si ne vor reprezenta la Miami, la Campionatul Mondial de Salsa, editia 2009.

Perechea a fost desemnata castigatoare sambata, 8 august, dupa doua probe tehnice extrem de solicitante: proba freestyle si proba de coregrafie.

In cadrul probei freestyle se puncteaza meritul tehnic, artistic si capacitatea perechii de a evolua pe o piesa ce dureaza exact 2 minute. Concurentii danseaza pe o melodie necunoscuta si executa cat mai corect elemente de coregrafie care trebuie sa se armonizeze cu linia melodica.

Cea de-a doua proba este cea de coregrafie: perechile pregatesc un moment pe o piesa la alegere. Impresia artistica este foarte importanta în aceasta etapa a concursului.

Juriul format din Raul Torres, Fernando Sosa, Rafael Gonzales, Tatiana Bonaguro si Priscila Baschera a decis ca Adi si Andreea au prezentat cel mai frumos moment din cadrul editiei 2009 a Romanian Salsa Festival. Castigatorii danseaza împreuna de aproximativ 3 ani.

„Suntem foarte feritciti ca am luat acest premiu, iar Romanian Salsa Festival mi s-a parut unul dintre cele mai bine organizate festivaluri din Romania. Cred ca elementele care au inclinat balanta voturilor juriului în favoarea noastra au fost energia pe care am degajat-o si atentia pe care am acordat-o costumelor si coregrafiei. Cele mai mari emotii le-am avut la proba de freestyle, pentru ca timp de o luna înaintea competitiei ne-am concentrat doar pe repetitiile pentru proba de coregrafie, dar pana la urma am reusit sa terminam cu bine. Acum abia asteptam Campionatul Mondial, unde vrem sa consacram Romania ca o forta în lumea salsei”, a declarat Adrian Popita, membru al echipei castigatoare.

„Romanian Salsa Festival este o incursiune fascinanta în lumea unuia dintre cele mai frumoase, mai energice si pasionale stiluri de dans: salsa. Acum, la a patra editie, am constatat cu bucurie ca, de la an la an, numarul participantilor si spectatorilor a crescut, semn ca salsa este din ce în ce mai apreciata în Romania. Am petrecut 3 zile magice, iar acum, la final, nu pot spune decat ca sunt absolut convinsa ca perechea castigatoare va face cinste tarii noastre în cadrul celei mai importante competitii mondiale de profil, ce se va desfasura la Miami, Florida, în 2009”, considera Alina Ursuleac, organizatorul Romanian Salsa Festival si Presedinte al Asociatiei Afrolatino.

2.000 de spectatori s-au bucurat de cea de-a patra editie a festivalului. Circa 2.000 de spectatori, dupa estimarile organizatorilor, au ales sa îsi petreaca weekendul pe ritmurile electrizante ale salsei si sa admire show-urile puse în scena de invitatii speciali ai evenimentului, Raul Torres, renumitul coregraf si dansator originar din Cuba si premiata trupa italiana Tropical Gem.

Vineri seara, în prima zi a festivalului, au avut loc o serie de show-uri demonstrative. Spectacolul de dans si culoare în urma caruia a fost aleasa cea mai buna pereche a editiei, a avut loc sambata, iar la finalul fiecarei seri au fost organizate petreceri unde concurentii si invitatii straini s-au relaxat si au dansat împreuna.

Sambata si duminica dupa-amiaza publicul a avut ocazia sa învete pasii celor mai populare dansuri latino de la adevarati profesionisti, în cadrul celor 22 de workshop-uri tinute la hotelul Golden Tulip din Mamaia.