Cel mai scump parfum din lume

  • 20.12.07
  • 2300

Este preferatul lui Elton John si al lui Tiara Ball, a fost purtat de catre Katie Holmes la nunta sa cu Tom Cruise. Este vorba despre parfumul Clive Christian No. 1 Imperial Majesty. Realizat din ingrediente rare si scumpe, 30 ml de parfum No 1 pur ajung sa coste 2350 $. Anual sunt realizate numai 1000 de parfumuri. Compania a lansat si o editie limitata a pafumului. Flaconul de 500 ml este realizat din cristal de Baccarat si este decorat cu un diamant de 5 carate. Aceasta editie costa peste 200 000 $.
Nu este de mirare ca parfumului Clive Christian No. 1 Imperial Majesty i-a fost acordat titlul de “cel mai scump parfum din lumea” si a intrat in Cartea Recordurilor.
Unul dintre cele mai extravagante ingrediente ale celebrului parfum este vanilia tahitiana, care este mai nuantata, mai delicata, mai pura decat orice alta varianta.
Clive Christian a cumparat in 1999, "Crown Perfumery", o casa britanica de parfumuri fondata in 1872 si s-a implicat activ in procesul de creatie. In momentul in care a decis crearea parfumului No.1, s-a dorit obtinerea celui mai bun parfum posibil. Costurile nu au fost un impediment; din contra, Clive a insistat sa fie ignorate cheltuielile si sa fie realizate toate eforturile necesare chiar daca existau mari sanse ca investitia sa nu fie rentabila. Tot ce a contat a fost ca parfumul No 1 sa fie “the best money can buy”.