Cluj Fashion Week

  • 08.04.10
  • 705

 CLUJ FASHION WEEK reprezinta cel mai ambitios proiect de festival facut in Romania, si unul dintre cele mai complexe din Europa. El se va desfasura in perioada 14 - 17 Aprilie 2010.

Cluj-ul reprezinta un avanpost al creatiei vestimentare prin numarul mare de designeri, care au reusit sa se integreze deja in sistemul modei romanesti. In plus, aici existand un mediu cultural si academic remarcabil, care inlesneste inradacinarea pe lunga durata a unui eveniment de anvergura si complexitatea multi-arte ale CLUJ FASHION WEEK

Festivalul national de moda si lifestyle CLUJ FASHION WEEK s-a nascut, din nevoia lumii modei romanesti de un eveniment amplu care sa o aduca in simfonia celorlalte arte, alaturi de integrarea ei fireasca in life-style-ul modern, un amestec interesant de domenii plastice specifice sec. XXI - in sistem mondial, din 6 in 6 luni.

CFW pune impreuna prezentarile colectiilor de moda pentru toamna-iarna 2010/2011 cu expozitii de fotografie de moda si life-style, workshop-uri, instalatii, video, film, muzica si teatru.

Evenimentul CLUJ FASHION WEEK isi doreste sa fie un reper pentru promovarea creatorilor consacrati dar si a tinerilor designeri, aducand in fiecare seara intre 8 si 10 colectii – dintre acestea cel putin 2 fiind dedicate noii generatii de creatori. Alte 2 colectii fiind oferite in fiecare seara designerilor invitati din SUA, Franta, Austria, Grecia, Turcia, Ungaria, Coreea si Japonia.

Festivalul merge pe o relatia unica intre 20 creatori + invitati speciali, mari personalitati. Adica se iau 20 de creatori de arta contemporana, impreuna cu 20 de fotografi de moda si life-style, li se adauga 20 de designeri de accesorii, apoi cei 20 de designeri vestimentari si apoi se invita cite un mare nume din domenii complementare :

DIANE PERNET – fondatoarea celui mai important festival de video din lume: ASVOFF;
MICK DAVIS– regizor (Modigliani 2004), scenarist si producator;
MIGUEL VILLALOBOS si GRAHAM TABOR – creatori de fotografie si instalatii, apropiati ai festivalului de moda de la Hyeres;

CFW reuneste moda cu arta contemporana – un intreg program de manifestari sub ideea de LIVING ART,- arta si creatorii cei mai dinamici ai momentului, de prima linie in definirea miscarii artei contemporane autohtone.

Moda este pusa in relatie cu filmul si video-ul in conceptul de STYLE MOVIE- impreuna cu partenerul nostru: TIFF si Festivalul de video ASVOFF, al lui Diane Pernet, special guest.

Accesoriile intregesc lumea creatiei vestimentare cu o mare expozitie interactiva reunita sub conceptul inedit de “COMPLEMENTARY ESTETICS”.

Fotografia va fi prezenta cu 2 expozitii de anvergura “Lifestyle-ul sec XXI” si “In Memoriam Alexander McQueen”.

Va fi introdus si conceptul de "TEATRU LIFESTYLE" - fiind invitata piesa HELL, in regia lui Chris Simion. In editia urmatoare Chiris Simion pregatind si prezentand in cadrul CFW premiera nationala a unei piese dupa Frederic Beigbeder.

Vor exista 2 workshop-uri mari cu invitatii de renume ai festivalului si cu numerosii creatori prezenti la Cluj, cu temele: “Moda sec XXI”, si "Moda – realitate sau utopie, granita intre realitati sau Style Movie – realitatile complementare”.

Impreuna chiar putem sa facem ceva real pentru moda, life-style-ul si cultura romanesca; pentru creatia vestimentara autohtona, in concert deplin cu lumea artistica europeana si mondiala.