Consuma legume indiferent de sezon!

  • 20.08.09
  • 410

Atunci când mergem la cumpărături, ne aflăm în situaţia de a alege dintr-o gamă diversificată de sortimente de legume, atât proaspete, cât şi congelate. La prima vedere, varietatea nu poate fi decât în avantajul nostru, însă uneori devine dificil să iei cea mai potrivită decizie, când suntem înconjuraţi de o ofertă prea bogată. În cadrul campaniei „Pentru o viaţă echilibrată”, Maggi recomandă consumul de legume, indiferent de sezon, şi oferă sfaturi pentru cele mai potrivite metode de preparare şi conservare a acestora, astfel încât să îşi păstreze valorile nutritive în timp.

Pentru a-şi menţine conţinutul de vitamine, legumele trebuie congelate imediat după ce au fost culese, fără a fi depozitate în prealabil. În cazul legumelor ce urmează a fi consumate proaspete, acestea trebuie transportate în cele mai bune condiţii şi apoi depozitate într-o încăpere răcoroasă, de exemplu în cămară, unde vor fi păstrate pe o perioadă scurtă de timp.

Este bine de reţinut că atât legumele proaspete, cât şi cele congelate sau conservate, pot avea un aport semnificativ de vitamine dacă sunt preparate în mod corect. De exemplu, în cazul legumelor congelate nu este recomandată dezgheţarea înainte de a le găti, iar apa trebuie încălzită şi apoi adăugate legumele. Dacă preferaţi legumele conservate, gătiţi-le în sucul lor propriu şi nu le lăsaţi să fiarbă îndelungat. Este recomandat să nu le amestecaţi în mod excesiv, în momentul în care le gătiţi. Odată preparate, utilizaţi cuptorul cu microunde pentru a le reîncălzi.

Mai multe informaţii referitoare la importanţa consumului de legume, reţete ingenioase şi de sezon pentru o nutriţie echilibrată şi un stil de viaţă sănătos, puteţi găsi accesând www.maggi.ro.