Danseaza Tango... la sosea!

  • 20.08.09
  • 441

Pentru a avea un stil de viaţă sănătos, bucureştenii sunt invitaţi duminică, 16 august, începând cu ora 18:00, în Parcul Kiseleff din capitală, la o seară de „Tango „La şosea” pentru fiecare”. Amatori sau profesionişti, toţi cei care vor să înveţe primii paşi de tango argentinian, să danseze sau pur şi simplu să se bucure de o seară de tango în aer liber sunt aşteptaţi în foişorul din Parcul Kiseleff până la ora 22:00. Invitaţi speciali vor fi 6 instructori de tango argentinian alături de care se vor afla şi alţi membrii ai şcolii de tango TangoTangent.

„Tango „La şosea” pentru fiecare” este a treia acţiune şi ultima din faza a doua a „Programului pentru un stil de viaţă sănătos” denumită „O oră de mişcare pentru fiecare”, care şi-a propus să atragă atenţia asupra condiţiei fizice a românilor prin acţiuni clasice, abordate într-un mod neconvenţional, tocmai pentru a scoate în evidenţă faptul că o oră de mişcare poate fi făcută de fiecare dintre noi, oriunde.

„Chiar dacă alergăm, ne plimbăm cu rolele, jucăm volei, baschet sau dansăm, mişcarea este la îndemâna fiecăruia dintre noi, esenţial este să conştientizăm importanţa şi beneficiile unei ore de mişcare în fiecare zi”, a spus Lori Vişa, purtătorul de cuvânt al „Programului pentru un stil de viaţă sănătos”.
Prima acţiune a fazei a doua, „Flash Mob-ul pentru Mişcare”, a strâns în Parcul Herăstrău din Bucureşti peste 50 de persoane care au făcut exerciţii de încălzire, au alergat, au sărit, au făcut genuflexiuni, toate pentru a promova mişcarea ca parte importantă a unui stil de viaţă sănătos. În cadrul celei de-a doua acţiuni, „Volei pe nisip pentru fiecare”, peste 150 de persoane au jucat, timp de trei zile, volei pe nisip pe terenul amenajat în faţa Ateneului Român din Bucureşti, alături de aceştia aflându-se aproape 1.000 de suporteri, prieteni sau membri ai familiei, care au făcut galerie echipelor.

Rezultatele studiului „Lanţul Culorilor”, realizat în prima fază a programului, au arătat că aproape 40% dintre români încearcă să aibă un stil de viaţă sănătos, cu o alimentaţie echilibrată şi mişcare în fiecare zi. În urma acestui studiu a reieşit că persoanele sub 18 ani trăiesc cel mai sănătos, urmate de persoanele cu vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani.

***
Programul a fost lansat în 2008 când un grup de companii din industria alimentară şi a băuturilor răcoritoare, membre ale IAA, alături de CNA au început o campanie naţională de educare cu privire la un stil de viaţă sănătos, prin cele două componente ale sale: alimentaţie echilibrată şi exerciţiu fizic.
Companiile susţinătoare ale „Programului pentru un stil de viaţă sănătos” sunt: Agrana România, Coca-Cola, Hochland România, Kraft Foods România, Mars România, Nestle România, Unilever South Central Europe.
Acţiunea „Tango „La şosea” pentru fiecare” este realizată cu sprijinul şcolii de tango argentinian TangoTangent şi al postului de radio Magic FM, care este partener media al acestui eveniment.