Daruieste ce iti prisoseste prin CharityGift.ro!

  • 05.02.09
  • 378

Dupa doua luni de la lansarea proiectului de voluntariat CharityGift.ro, primul magazin online caritabil din Romania prin care un procent din valoarea produselor vandute este donat catre o cauza umanitara, lanseaza o sectiune speciala dedicata donatiilor personale. Asta inseamna ca oricine are acasa obiecte noi, produse care sunt in stare buna de functionare sau cadouri nedorite, le poate pune acum in vanzare prin intermediul CharityGift.ro. Suma rezultata in urma vanzarii va fi donata in totalitate catre un ONG selectat de catre donator. Pana astazi, www.charitygift.ro a inregistrat peste 18 000 de vizite si 14 300 de vizitatori unici, din peste 30 de tari. Primele locuri, dupa Romania, sunt ocupate de Germania, SUA si Marea Britanie. In perioada 17 noiembrie – 16 decembrie 2008, prin intermediul CharityGift.ro, s-au vandut aproximativ 150 de produse in valoare de peste 4000 lei. Printre obiectele preferate de cumparatori s-au numarat produse personalizate CharityGift.ro, accesorii handmade si produse realizate de atelierele lucrative ale fundatiilor participante la proiect.

Echipa de voluntari a CharityGift.ro isi continua aventura in domeniul caritatii pe Internet si lanseaza o noua categorie, cea a donatiilor personale. Astfel, ofera ocazia tuturor celor interesati sa faca o fapta buna, sa puna in vanzare obiecte si produse pe care nu le folosesc.


Cum? Pasul unu: persoanele interesate vor completa un formular ce poate fi descarcat de pe site-ul www.charitygift.ro si il vor trimite catre office@charitygift.ro. In acest formular vor mentiona inclusiv pretul produsului si ONG-ul caruia doreste sa ii doneze suma rezultata de pe urma vanzarii produsului.
Pasul doi: vor trimite o descriere si una sau mai multe fotografii ale produsului.
Pasul trei: vor pastra produsul pana cand va fi anuntat de catre voluntarii CharityGift.ro ca acesta are un cumparator. Suma incasata in urma vanzarii va fi donata in totalitate catre ONG-ul selectat de catre donator. CharityGift.ro permite accesul la o baza de date proprie de ONG-uri, facilitand donatorului demersul complicat de a alege destinatia actelor caritabile.

„De la lansarea proiectului am primit mai multe solicitari de acest gen, persoane interesate sa doneze obiecte noi pe care nu le folosesc sau cadouri nedorite, fiind constiente de faptul CharityGift.ro poate fi o modalitate prin care pot ajuta. CharityGift.ro poate fi o alternativa la a da bani pe strada sau de a da unele lucruri fara ca cel care le primeste sa le poata folosi. CharityGift.ro devine astfel locul unde tu poti scapa de aceste obiecte, ele urmand a fi cumparate de cineva care chiar are nevoie de acel produs.” declara Nicoleta Talpes, initiatorul proiectului.

Ca si in cazul celorlalte produse prezentate pe site, banii rezultati in urma vanzarii produselor din categoria Donatiilor Personale au o destinatie sigura. In acest sens, voluntarii CharityGift.ro sunt asistati de o casa de avocatura si de o firma de audit care se asigura de corectitudinea operatiunilor si vanzarilor realizate. Toate operatiunile si vanzarile sunt publicate pe site sub forma unui raport lunar. Urmatorul raport lunar de audit va cuprinde perioada 16 decembrie 2008 – 31 ianuarie 2009 si va fi publicat pe site in perioada 5 – 6 februarie 2009.
„Ne-am alaturat echipei Charity Gift inca de la inceput si consideram ca este un deschizator de drumuri pentru activitati caritabile din tara noastra. Pentru noi este un mod alternativ de a vinde produsele, nu se percepe nici un fel de comision si donam Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei un procent din vanzari. Salutam initiativa si echipa Charity Gift pentru curaj, devotament si implicare!” declara Ioana Tanase, director Focus Connection, unul dintre furnizorii CharityGift.ro.

In perioada 17 noiembrie – 16 decembrie 2008, prin intermediul CharityGift.ro s-au vandut aproximativ 150 de produse in valoare de peste 4000 lei. Printre produsele vandute s-au numarat produse personalizate CharityGift.ro, produse realizate de atelierele lucrative si accesorii handmade.