De ce nu mai sunt nuntile ce au fost?

  • 02.06.15
  • 7

Urmeaza sa te casatoresti si te-ai gandit la o nunta fancy? Modelul clasic? Uita de asta, lumea nu o sa-si aminteasca de levantica pusa pe masa si nici de piramida de macaroons colorate. Lumea o sa-si aminteasca de cat de nasoala a fost muzica. Da, muzica aia pe care o auzeai in discotecile de la tara in anii 2000 si nu-ti placea, tu o pui acum la nunta ta, pentru ca asa vor parintii.

Pentru ca ne-am plictisit de nuntile facute pentru parinti, pentru nasi, pentru colegii parintilor, pentru matusile si verisoarele pe care nu l-am vazut  niciodata, o sa va povestim un pic de ce credem ca nuntile nu mai sunt ceea ce au fost.

Inainte de nunta, cam cu 6 luni, depinde de entuziasm, mirii incep proiectul "nunta". Pe langa pregatirile propriu-zise, ei isi propun sa slabeasca. Amandoi. Merg impreuna la sala (asta nu e ceva rau), tin cure. Doar ca in ziua nuntii, de cele mai multe ori, mireasa lesina de vreo 3-4 ori. Sa fie si emotiile, dar si curele alea de slabire sunt cam drastice.

Mireasa isi lasa parul sa creasca. Nu se tunde un an de zile, sa poata sa-si faca bucle-sarmale la nunta. Hei, sarmalele in par nu se mai poarta din anii '90. E atenta la orice detaliu, la orice invitat, nu sta o clipa, dar nici nu se distreaza deloc. Well, nu ziceai tu ca nunta este cel mai important moment din viata ta? Iata cum s-a dus in timp ce tu erai atenta sa nu-ti cada cocul. 

De ce nu mai sunt nuntile ce au fost?

Din punct de vedere muzical, nuntile romanesti sunt un dezastru. Si acum chiar nu exageram. In 30 de minute ai sansa sa faci o calatorie muzicala incepand cu brasoveanca-el meneaito-gasca mea-dansul pinguinului-hora unirii. Nu e de mirare ca danseaza doar cei mai indepartati unchi care nu sunt obisnuiti cu alte evenimente si doar la nunti isi dau in petec.

De ce nu mai sunt nuntile ce au fost?

Meniu cu 5-6 feluri de mancare. Si mentionam asa, in ordinea aceasta sau in alta, oricum nu conteaza, tot multa mancare e: candy bar cu cele mai colorate prajituri din lume de te dor dintii numai cand le vezi, piramide cu fructe, cum nici la piata din Amzei nu vezi, aperitiv
Ok, in mod normal, cine mananca atata mancare intr-o singura zi de la 7 seara la 2 dimineata? Noi am mai intrebat in stanga si in dreapta, dar nu a recunoscut nimeni nimic. Stiti voi pe cineva?

Tu si inca vreo 100 de mirese din oras aveti acelasi text pe invitatiile de nunta. Scrie si tu un text despre tine si viitorul tau sot, oricat de simplu ar fi el. O sa fie mai apreciat decat: "

http://www.misyarn.com/2013/09/why-i-hate-weddings.html

http://storyofmylifetheblog.blogspot.ro/2014/01/why-i-hate-weddings.html

http://thoughtcatalog.com/alexii-lardis/2014/07/im-getting-married-yet-i-still-hate-weddings/