Demi Moore si obsesia corpului perfect

  • 06.05.10
  • 595

 Cand numele faimoasei actrite Demi Moore vine in atentia publicului, intrebarea care circula mai repede decat viteza luminii este cum reuseste aceasta mama a trei copii sa arata impecabil la onorabila varsta de 47 de ani? Si nu ar fi numai asta, mai adaugam in ecuatie ca il are la bratul ei pe unul dintre chipesii Hollywoodului si aproape ca ai gasit femeia perfecta. Oare? Daca aplecam urechea la zvonurile tabloidelor, atunci fiecare centimetru din corpul actritei este supus unei interventii chirurgicale de corectare, marire sau micsorare a formelor pentru a arata impecabil.

Satula de toate zvonurile aferente persoanei ei, Demi rupe tacerea si face o serie de declaratii in care dezvaluie faptul ca se simte realmente ranita de toate apelativele pe care le primeste din partea persoanelor care isi dau cu parerea in ceea ce priveste corpul ei. Intr-un interviu exclusiv marturiseste faptul ca a apelat la mici retusuri in ceea ce priveste corpul, insa nu da mai multe detalii in legatura cu acest subiect, mentionand totusi ca nimic nu s-a atins de fata ei.

Subiectul operatiilor estetice face valva in presa de pretutindeni iar asta deoarece oamenii simt o nevoie aproape obsesiva in a afla daca celebritatile au sau nu retusuri in acest sens. Asta poate din cauza faptului ca ne vine relativ greu sa credem ca o persoana publica poate sa arate impecabil fara ajutorul cutitului sau chirugiei plastice. In continuarea interviului vedeta recunoaste faptul ca a fost obsedata de corpul ei, de perfectiune, de atingerea si pastrarea acesteia cat mai mult timp, motiv pentru care uneori exagera cu dietele, cu exercitiile sau cu toate celelalte mijloace de intretinere a tineretii fara batranete care nu ii garanta insa si fericirea.


Iar in lupta continua pentru imaginea perfecta nu mai este o noutate pentru nimeni faptul ca majoritatea pozelor de pe coperta revistelor sunt photoshopate. Scandalul ‘soldului lipsa’ sau altfel spus ‘cel mai prost phostoshop din istorie’ o infatiseaza pe vedeta pe coperta celebrei reviste W intr-o superba rochie si aratand de milioane insa cu un sold lipsa. Sau cel putin din poza de pe coperta asta reise, in ciuda negarilor revistei, fotografului si actritei ca ar fi avut loc vreo alterare a imaginii.

Desi este evident faptul ca Demi Moore se pastreaza intr-o forma de milioane, mai stim totusi ca timpul este necrutator iar micile riduri sau incretituri apar inevitabil o data cu varsta. Este destul de ciudat faptul ca aceasta se apara in public spunand ca poza nu a fost supusa niciunei interventii de corectare, atata timp cat toate fotomodelele care umplu paginile declara nestingerite faptul ca se apeleaza la aceste trucuri intotdeauna. Si alte vedete precum Kate Winslet au avut o problema cu imaginile alterate de photoshop insa au dus o campanie de informare in legatura cu realitatea din spatele perfectiunii si a faptului ca oamenii nu ar trebui sa se compare niciodata cu aceste imagini deoarece nu sunt autentice si induc senzatia corpurilor ideale, lucru care nu exista de fapt.

Imagine W: coperta W, editia americana, decembrie 2009
Imagini interior: Hepta.ro

Emma Dobre