Designeri premiati la Gala UAD Cluj

  • 02.07.15
  • 1082
Comunicat de presa

Cei mai talentati tineri designeri romani, premiati de Perwoll si Syoss la Gala Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca


Henkel Romania, prin marcile sale - Perwoll si Syoss, a premiat trei tineri designeri romani, in cadrul Galei de Absolvire a Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca, sectia de Moda si Design Vestimentar. Gala a avut loc sambata, 27 iunie, la Sala Polivalenta Cluj-Napoca si s-a bucurat de prezenta a sute de invitati de seama din lumea modei romanesti.

Juriul a fost alcatuit din designerul vestimentar Adelina Ivan, Oana Stan (fashion blogger) si reprezentantii marcilor Perwoll si Syoss: Larisa Guzga – Marketing Manager Divizia Laundry & Homecare, Henkel Romania, respectiv Anda Onutan – Marketing Manager Divizia Beauty Care, Henkel Romania.

Premiul Perwoll pentru tineri designeri este o recunoastere a excelentei in alegerea si combinarea tesaturilor, in timp ce Premiul Syoss este acordat celei mai inovatoare colectii, fie din perspectiva stilului sau a mesajului. Premiile vin sa confirme talentul tinerilor designeri romani si sa le ofere un sprijin in debutul unei cariere in moda.

In acest an, Aliz Simon (absolventa studii licenta), respectiv Magdalena Butnariu (absolventa studii master), au castigat „Premiul Perwoll pentru tineri designeri”, acordat pentru al 6-lea an consecutiv absolventilor de Design Vestimentar, de catre Perwoll, detergentul lichid special pentru culori intense, ca noi – pentru originalitate in combinarea tesaturilor si design.


Designeri  premiati la Gala UAD ClujAndreea Castrase (absolvent studii master) a castigat Premiul Syoss pentru cea mai inovatoare colectie, o distinctie care ofera recunoastere creativitatii in conceptul propus si care are potential de a anunta noi trenduri de stil.

alina castrase

Despre castigatori

Colectia “Nouvelle – Ere”, care constituie lucrarea de diploma a talentatei castigatoare Aliz Simon premiata de Perwoll, mixeaza materiale naturale si neopren, intr-un design de suprapuneri, drapaje si piese cu taieturi asimetrice. Alegerile cromatice evidentiaza feminitatea: alb, crem, bej, roz prafuit.

Colectia Magdalenei Butnariu (cea de-a doua castigatoare a Premiului Perwoll pentru tineri designeri), denumita “An Ye Harm None, Do What Ye Will” este un discurs vestimentar despre libertate, ocultism, echilibru, armonie si spirit. Culori neutre, alb si negru cu insertii de plante naturale si accesorii neobisnuite: rucsacuri, genti si folii de plastic, cutii de sticla sau lemn in care traiesc plante.

Cea mai inovatoare colectie premiata de Syoss, denumita “Rites of Passage”, creata de Andreea Castrase, s-a remarcat printr-un stil extrem de sobru si in acelasi timp creativ si contemporan, plasat sub un concept care vorbeste despre ceremonie, ritual, traditie, inmormantare, nunta, nastere si tranzitie. Compusa din materiale naturale, detaliile sub forma de insertii de dantela de tip macrameu si bretelele cu catarame metalice completeaza tinutele alb-negru ce stau la baza structurii austere a pieselor.

In cadrul Galei Absolventilor de la Universitatea De Arta si Design Cluj-Napoca au fost prezentate 25 de colectii vestimentare, dintre care 16 de lucrari de licenta si 9 lucrari de master, selectate dupa criterii riguroase din randul absolventilor pentru a-si prezenta colectiile pe catwalk-ul de la Sala Polivalenta.

„Sunt incantata sa descopar colectii extrem de bune in cadrul Galei UAD Cluj-Napoca, de aceea alegerea castigatorilor premiilor Perwoll si Syoss a fost dificila. Pe langa colectia Andreei Castrase, austera si bine structurata, a Magdalenei Butnariu, o colectie speciala despre conexiunea cu natura, si a lui Aliz Simon, mi-au atras atentia in mod deosebit si cea a Alinei Morar, o reinterpretare a kitsch-ului extrem de bine stilizata, cea a Ancutei Sarca (despre luxul decadent si subculturi) si cea a Sandrei Selescu (despre imaginar si explorare). De asemenea, am remarcat in mod special colectiile create de Linda Szabo, Ana-Maria Leordean, Iacubina Nadejda, Bianca Negrea si Diana Ilea”, a declarat Adelina Ivan, designer vestimentar si membra in juriul Premiilor Perwoll si Syoss.