Dieta PINK: Slabesti 5 kilograme in 14 zile!

  • 31.01.13
  • 2061

Dieta P.I.N.K - The PINK Method  a fost special conceputa pentru femei, pentru nevoile diverite ale acestora si vizeaza atat slabirea, cat si mentinerea sanatatii.

Aceasta dieta prezinta mai multe faze si promite pierderea a 5-7 kg in numai doua saptamani, in faza de resetare metabolica. Autoarea acestei diete, Cynthia Pasquella, sustine ca aceasta dieta ne va invata sa ne iubim corpul, pentru ca abordeaza atat trupul, cat si spiritul.

Dieta presupune consumul de alimente bio, cat mai putin procesate, iar alimentatia trebuie asociata cu un program de exercitii fizice. Aceasta dieta ne va ajuta sa gandim pozitiv, sustine Cynthia Pasquella.

De ce o dieta pentru femei?

Conform autoarei, femeile au nevoi alimentare diferite, iar dietele existente se adresau in general ambelor sexe.

Desi la o prima traducere numele acestei diete ne determinna sa ne gandim la o „viata in roz”, totusi exista si o alta seminificatie:
- P=putere;
- I=intensitate;
- N=nutritie;
- K=cardio.

Prima faza a dietei PINK – faza de resetare metabolica

Aceasta faza dureaza 14 zile si promite o slabire de aproximativ 5 kilograme.

Nu este permis consumul de alcool, paine, zahar (doar zahar brun in cantitati mici), cafea.
Este recomandat un program de 30 minute de sport/zi.

Faza 2 a dietei PINK – faza de initiere

Aceasta faza dureaza 10 zile si permite consumul de aproximativ 1600 calorii pe zi - se va slabi lent incepand cu aceasta faza.

Se introduc in meniu, pe langa carnea si legumele permise precedent:
- Ciuperci;
- Cartofi, orez;
- Cereale;
- Peste slab;
- Batoane proteice;
- Oua.

Este recomandat un program de 30 minute de sport.


In aceasta faza carbohidratii (legume dulci, fructe) si grasimile (din carne si lactate) vor fi inlocuite cu supa de legume. Practic nu se mai consuma carne si nici legume dulci sau fructe. Programul de sport se reduce la 15 minute/zi.

Faza 3 a dietei PINK – faza de fortare a slabirii


Aceasta faza urmareste atingerea greutatii ideale si presupune un meniu care nu depaseste 1200 calorii/zi. Faza de fortare dureaza 10 zile.

In aceasta faza carbohidratii (legume dulci, fructe) si grasimile (din carne si lactate) vor fi inlocuite cu supa de legume. Practic nu se mai consuma carne si nici legume dulci sau fructe. Programul de sport se reduce la 15 minute/zi.

Faza 4 a dietei PINK – faza ce dureaza toata viata


Dieta presupune ca la final sa consumam a-la-long 1400-1800 de calorii pe zi, cu un program de sport de 15-30 de minute pe zi.

Acum aveti voie sa consumati doar alimente sanatoase, de preferat meniul sa cuprinda vegetale crude si doar carnea preparata termic.

Painea, alcoolul, cafeaua, bauturile cu zahar, orice aliment prajit, mezeluri – nu sunt permise. Puteti inlocui cafeaua cu ceai verde.Afla mul mai multe informatii si sfaturi cu privire la acesta dieta din articolul: Dieta PINK a femeilor - slabesti 5 kilograme in 14 zile!

Articolul a fost preluat via healthy.kudika.ro