Epilarea definitiva este definitiva?

  • 06.08.09
  • 809

Stiati ca...

La un echipament de epilare definitva se poate afisa o fluenta mare (energie pe centimetru patrat ), astfel incat sa creeze impresia ca este foarte puternic si eficient, dar in acelasi timp echipamentul sa nu reuseasca sa distruga radacinile firelor de par?

Secretul sta in timpul de livrare a energiei! Modul de livrare eficienta a energiei este instant, adica energia foarte inalta este livrata intr-un timp foarte scurt, efectul fiind foarte agresiv asupra celulelor germinative ale foliculului pilos. Deci, o energie scazut utilizata in epilarea definitiva poate avea efect de stimulare pentru cresterea parului.

Aflati mai multe despre epilarea definitiva de la Dr. Andreea Iftimie!

Intrebare: Epilarea definitiva este definitiva? Am auzit ca de fapt nu este, si ca parul creste dupa aceea.

Raspuns: Este o mare confuzie de termeni si de semantica in cazul acestui tratament. Tratamentul de fotoepilare – cu laser sau Lumina Intensa Pulsata – este temporar total, iar apoi este definitiv si partial. Adica, acest procedeu, ce necesita un numar de mai multe sedinte de tratament in functie de zona corpului, de culoarea si textura firului, culoarea pielii, varsta, sex etc, va da rezultate aproape totale – aproape tot parul tratat la un anumit moment va disparea dupa fiecare sedinta, urmand ca fire noi sa apara din alti foliculi, pana cand rezultatul obtinut – depinzand si de numarul de sedinte efectuate – va fi definitiv, dar partial. Asadar parul nu va mai creste, dar clereance-ul pielii de par nu va niciodata 100 %, insemnand ca nu se poate obtine disparitia tuturor firelor de par. Totusi, ultimile fire ramase vor avea o textura mai fina si o culoare mai deschisa fata de firele de par de la inceputul tratamentului.

Intrebare: 3 sedinte de epilare definitiva si parul dispare?

Raspuns: In primul rand, nu se poate da un numar estimativ de sedinte comun pentru toate zonele corpului, fiindca, de pilda, axila are un alt ciclu de crestere a firului de par decat mustata sau gambele, drept urmare nu te poti apropia de finalul tratamentului dupa acelasi numar de sedinte. Apoi, dupa cum am explicat si mai sus, epilarea definitiva este partiala, asadar desi cu fiecare sedinta realizata se obtine o reducere a numarului de foliculi pilosi, nu se poate vorbi nici pe de parte de o “curatare” in procent bun dupa numai 3 sedinte. De obicei, acest numar este anuntat de saloanele ce isi doresc sa obtina clienti rapid bazandu-se pe nerabdarea acestora si lipsa lor de informare.

Intrebare: Orice salon dotat cu un echipament cu lumina intensa pulsata este eligibil pentru un tratament performant de epilare definitiva?

Raspuns: In acest moment exista un mare numar de companii care construiesc aparate cu Lumina Intensa Pulsata si acest numar creste in fiecare zi. Pentru ca este un termen din ce in ce mai des intalnit in paginile revistelor pentru femei, multe persoane cred ca inteleg despre ce este vorba si ca este foarte simplu sa isi procure un astfel de echipament si sa faca epilare definitiva.

Pentru ca de fiecare data sa faceti cea mai buna alegere, va prezint cateva criterii dupa care va puteti orienta atunci cand sunteti in cautarea unui loc profesionist.

Reputatie foarte buna si experienta indelungata, echipamente variate - cateva tipuri ce functioneaza pe baza de Lumina Intensa Pulsata cat si laser – pentru a putea trata diferite tipuri de combinatii de piele si par precum si acelasi client pe parcursul tratamentului cand caracteristicile firului de par se modifica, consultatie sitratament realizate de personal cu studii medicale superioare.

Intrebare: Cum putem stii ca echipamentul IPL folosit de de calitate?

Raspuns: La prima vedere este greu de spus. Aparatul trebuie sa aiba suficienta energie, lumina emisa trebuie sa provina din capacitori de mare putere, care sunt intotdeauna voluminosi si grei. Racirea echipamentului trebuie facuta cu apa si nu cu aer, o lampa de putere buna nu poate fi racita doar cu aer, iar puterea este necesara pentru a asigura o distrugere totala a firului de par si nu doar o epilare “progresiva” cu posibilitate de reaparitie a firului de par deja tratat. Apoi sunt filtrele, cristalele si nu in ultimul rand programarea aparatului.

Sunt multe firme producataore care fabuleaza in legatura cu energia emisa de aparat , care uneori poate fi de 20 ori mai mica decat cea declarata : 2 J/cmp in loc de 40 J/cmp. Aceasta este ineficienta in epilare si se poate determina cu un aparat special exact cantitatea de energie reala emisa de lampa IPL.
O alta exagerare este a afirma ca un aparat poate face mai multe tratamente: si epilare, si fotoreintinerire, si acnee, si vergeturi si leziuni vasculare si pigmentare cu un singur cap de tratament care are un filtru la o singura lungime de unda. Fiecare din aceste conditii ale pielii poate fi tratata cu diferite lungimi de unda, deoarece cromoforii continuti absorb diferit lumina emisa.

Dr. Andreea Iftimie
Coquette Beauty Clinique
Pentru mai multe detalii despre depilarea definitiva accesati www.coquette.ro!