Gala AVANPREMIERE – Viitorul Modei Romanesti

  • 12.05.11
  • 697

Vineri, 06 mai, la orele 20.00 a avut loc Gala AVANPREMIERE, eveniment ce a prezentat in premiera cele mai noi propuneri ale designerilor romani pentru sezonul toamna-iarna 2011-2012. Per total, un regal de moda si life-style care a adus in fata celor prezenti oameni frumosi si conversatii interesante, fotografii uluitoare si nu in ultimul rand, un show electrizant.

Pe pasarela de la MNAC au prezentat:

Andreea Tincu & Sense – „The Order of the Book,  Incaltaminte: Il PASSO

Din punct de vedere cromatic, este o colectie definita in linii clare de constructie, dominata de alb/negru. Este o colectie axata pe contraste - masculin/feminin, gotic/modern, suprafete plate/volume, taieturi avangardiste/sonete clasice brodate. Broderiile au fost realizate intr-o manastire din sec. al-XVI-lea si sunt fragmente din sonete semnate de William Shakespeare.

Anca & Silvia Negulescu – „Fade to black”, Incaltaminte: Cristhelen B.

Silueta vizata este feminina si dura in acelasi timp, vulnerabila si complexa simultan. Prin ea se contureaza un line-up aristocratic cu ecuaţii cromatice complicate, influente gotice, nuante metalizate, totul completat de pliseuri si volumetrii experimentale, ce confera ansamblului un aer sofisticat si misterios.

Rhea Costa – „50.60”, Incaltaminte: Smiling Shoes, Bijuterii: Malvensky

Colectia 50.60 este un exercitiu stilistic care are la baza o tehnica riguroasa, cu linii ferme si nuante romantice. Pentru toamna-iarna au fost combinate stofa cu matasea si culori neutre cu nuante puternice de grena, mov, rosu, ciclamen, in noua directie aristocrata extrem de in trend sezonul viitor.

Bianca Popp – „Nomad”, Incaltaminte: Hunter (UK)

Colectia “Nomad” cuprinde haine versatile, stratificate, multifunctionale, in culori calde si in combinatii ce par antisociale, dar sunt de fapt naturale, din materiale moi ce imbratișeaza corpul lasandu-i in același timp libertatea de mișcare, de care are nevoie.

Vika Gorenco – „Esente de paradis”, Incaltaminte: Il PASSO, Accesorii: Oana Calin

Siluetele sunt longitudinale, purificate de artificii volumetrice ample, accentul punandu-se pe structura si pe evolutia acesteia pe parcursul siluetei. Traseele ascendente sau descendente, compuse din structuri impletite, innodate, crosetate semnifica in fapt trepte de dezvoltare spirituala.

Iris Serban – „Swan”, Incaltaminte: Cristhelen B., Tesaturi: Mystique, Accesorii: Maria Filipescu

Totul e contrapunct si dialog, atractie a contrariilor si osmoze. Azi negrul se imbratiseaza cu nude-ul si gold-ul cu fumuriul; pielea abandonata celorlalti coabiteaza cu lungimi nesfirsite si aparitii monahale, trandafirii intunecati imbratiseaza transparente marcate de fermoare. “SWAN” by Iris Serban e o autoevaluare a femeii zilelor noastre, un strigat estetic de o onestitate absoluta, un dialog intre umanul act al asumarii unei vestimentatii - achizitionarea ei ultra-constrienta - si lumea de vis in care-ti doresti sa insotesti designerul, indragostindu-te de creatiile lui.

Cele doua debuturi selectate pentru acesta editie a Galei AVANPREMIERE au fost:
Sandra Chira – „Organic Flow”, Incaltaminte: Il PASSO, Accesorii: Dana Stefanoiu

Metaforic, "Organic flow" vorbeste despre contrastul dintre natura umana interioara si cea exterioara, intr-o paleta pastelata de griuri colorate, accentul principal cazand pe dialogul texturilor si al prelucrarii speciale a materialelor.

Rue des Trucs – „Manifest”, Incaltaminte: Il PASSO

Colectia este inspirata de figura aristocrata si frumusetea nepamanteana a Tildei Swinton, actrita, muza si fashion icon. Tema colectiei este descoperirea frumusetii in simplitate, imbinând elemente de androginism si estetica salbatica, cu linii pure si detalii rafinate pana la minimal.

Gala AVANPREMIERE a fost sustinuta de partenerii oficiali:
Muzeul National de Arta Contemporana, perfecte.ro, Gett’s Studios, Il Makiage, Deb Sound & Lights, Cramele Halewood, Aqua Carpatica, Madame Lucie.

AVANPREMIERE
- Fashion and Life-style Fest reprezinta cel mai important eveniment multi-brand al inceputului de an si o demonstratie ca moda romaneasca are designeri de valoare, o voce personala si un viitor cert. In plus, acest dialog al modei cu life-style-ul de sec XXI – la aceasta editie fiind alese stiintele de granita, fotografia si video – reprezinta esenta unui mod nou de a intelege lumea si relatia estetica si spirituala a omului cu aceasta.