Genti cu model in forme 3D de pistoale si cutite

  • 21.10.10
  • 3529

 Parfumeria Createur 5 D'Emotions a fost aleasa pentru a distribui in exclusivitate in Romania gentile Vlieger & Vandam, una dintre cele mai prestigioase marci olandeze de pe acest segment. Cele mai renumite produse al designerilor olandezi sunt gentile "Guardian Angel" , incluse in expozitia permanenta de la MoMA, Muzeul de Arta Moderna din New York.


Carolien Vlieger si Hein van Dam sunt un cuplu de arhitecti si designeri olandezi, care in 2002 au realizat pentru prima data o colectie inedita de genti cu rol de "inger pazitor", denumita "Guardian Angel". Create ca si raspuns manifest la cresterea ratei criminalitatii, gentile "Guardian Angel" sunt un "design statement" care inglobeaza forme 3D de tipul pistoalelor si cutitelor intr-un concept foarte creativ si puternic. Gentile "mimeaza" practic prezenta unei arme in geanta de dama, pentru a descuraja orice agresiune. Proiectul, initiat ca o declaratie de independenta a femeii urbane - cu un scop strict artistic - a avut un puternic rasunet, care a atras dupa sine si succesul comercial si productia ulterioara de serie mica.

"Din obiect de design, Guardian Angel au devenit genti de zi cu zi sau clutch de seara, mai cu seama dupa ce o serie de vedete internationale au fost cucerite de demersul Vlieger & Vandam si au inceput sa poarte aceste adevarate piese de art fashion" a declarat Alexandra Paven, fondatoarea Createur 5 D'emotion.

Practic designerul a creat impresia posesiei unor arme in geanta, pentru protectia persoanei care o poarta. Materialele utilizate pentru confectionarea gentilor au fost atent selectionate astfel incat sa asigure o buna rezistenta la uzura , in vreme ce tehnica de realizare a 3D-ului a fost dezvoltata dupa ani de incercari . Primele produse din seria "Guardian Angel" au fost create din genti second hand si lana embosata cu siluete de pistoale si cutite de bucatarie, asemanatoare celor din thriller-ul "Psycho", regizat de cunoscutul Alfred Hitchcock. In 2005 au fost expuse chiar la Muzeul de arta moderna din New York, in cadrul expozitiei "Safe, Design Takes On Risk", devenind in 2006 parte din colectia permanenta a MoMa . Cei doi designeri au lansat conceptul "Guardian Angel", propunand in fiecare sezon noi combinatii de culori si materiale.Pentru sezonul toamna-iarna 2010-2011 Vlieger & Vandam au introdus trei noi modele de genti din piele, printre care o geanta-tolba unisex denumita "Guardian Angel Tote", o geanta plic "Guardian Angel Clutch" si modelul "Guardian Angel Soft".

Design-ul grafic si ilustratiile au un rol important in fiecare colectie lansata de Vlieger & Vandam. Anul acesta a fost introdus un nou model realizat prin aplicarea neuniforma a stropilor de vopsea pe piele. Acesta se adauga colectiilor anterioare cu arme si diamante embosate, portrete incrustate pe piele intoarsa, precum si imagini serigrafiate cu rasa Teckel . In sezoanele precedente lucrarile pictorului american Alex Katz au reprezentat o sursa de inspiratie pentru seria de genti denumita Camee, linie ce cuprinde portrete imprimate in piele intoarsa.

Pentru acest sezon, pe langa posetele cu pistoale si cutite, creatorii Carolien Vlieger si Hein van Dam au realizat si o serie de modele artistice, stropite cu vopsea, inspirate de aceasta data din picturile artistului Jackson Pollock. Rezultatul este o colectie fresh cu atingeri nostalgice. Genti si portofele din piele stropita cu vopsea, sau cu butonii metalici in foma de mustata, respectiv buze, precum si ilustratiile embosate creaza un contrast interesant prin culorile si formele clasice. Acestea vor fi prezente in curand si in parfumeria Createur 5 D' Emotions.

Gentile cu "pistol" sunt expuse in parfumeria Createur 5 D' Emotions alaturi de alte modele realizate de cei doi designeri olandezi. Pretul unei genti din piele "Guardian Angel" porneste de la 200 de euro.