Greseli in moda: cand suficient inseamna prea mult!

  • 03.12.09
  • 632

In lumina sarbatorilor, in bliturile orbitoare ale luminitelor de Craciun, in magia beculetelor care ne atrag privirile ne simtim cuprinse de euforia conceptului de glamour. Ca atare ne dorim sa fim mai frumoase, speciale si atragatoare mai ales in aceasta perioada. Dar cand suficient devine prea mult in materie de imbracaminte, accesorii si stil? Care e granita fina intre original si kitsch?

Paietele – sabia cu doua taisuri
Unul dintre cele mai elocvente exemple se refera la aura glossy oferita de minunatiile care stralucesc hipnotic si atrag aproape magnetic privirile. Puse de exemplu pe o rochita simpla sau un top de seara vin sa completeze un outfit de ocazie. Purtate in exces dau o alura groteasca vestimentatiei si reclama un mare DON’T! Prin urmare daca lumea se uita la tine crezand ca pe rochita ta se desfasoara intreg focul de artificii e clar ca ai ratat tinta.

Decolteurile – revelatia din spatele hainelor
In dorinta de a fi cat mai sexi cadem in ispititoarea patima de a dezvalui cat mai multa piele. In acest sens trebuie tinut cont de regula celor 3: nu purta un articol vestimentar care ofera in acelasi timp vedere libera si prea evidenta la nivelul decolteului, abdomenului si picioarelor. Alege ce te avantajeaza si axeaza-te pe partea respectiva. E mult mai bine sa fii imbracata cu stil si gust decat dezbracata ostentativ.

Pantofii – Cenusareasa in haine de bal
Trebuie sa aducem in discutie, daca tot suntem la capitolul alegeri potrivite sau mari greseli vestimentare, problema pantofilor. E bine cunoscut faptul ca femeile nu au niciodata suficenti pantofi. E legendara scena in care ne deschidem debaraua ticsita de perechi dintre cele mai diverse si spunem oftand: Nu am cu ce sa ma incalt!

In acest caz pantofii sunt piesa de rezistenta a tinutei. Ei au ultimul cuvant: pot sa armonizeze costumatia aleasa sau, dimpotriva, sa o catalogheze ca fiind un mare esec.

Daca nu ai gasit perechea perfecta sau nu esti sigura daca merg intr-o anumita combinatie atunci poti sa optezi pentru ceva clasic, casual sau elegant in functie de natura evenimentului. Ei trebuie sa incheie la maniera cea mai fericita o seara in care tu esti vedeta.

Accesoriile – tendinte si stil
Pentru ca vorbim despre tinute pentru ocazii dintre cele mai diverse si vrei sa fii sigura ca te-ai facut remarcata printr-un stil original, atunci accesoriile vin sa dea un plus de magnetism, o amprenta personala, un ‘je ne sais qoui’ aparte. In acest sezon iti poti permite luxul de a-ti face de cap cu accesorii dintre cele mai diverse, oferta fiind bogata. In cazul lor don’t-ul apare in momentul in care te uiti la pomul de Craciun si ti se pare mic copil in comparatie cu ce porti tu.

Machiajul – cartea de vizita care te reprezinta
Ca ultim retus dar poate cel mai important il reprezinta machiajul care iti pune in evidenta trasaturile, iti accentueaza feminitatea, iti ascunde micile imperfectiuni si te face sa te simti bine in piele ta. Si in cazul acesta trebuie tinut cont de un lucru important: alege artileria cu care iesi la inaintare fara a deveni excentrica intr-o maniera ridicola.

Alege nuanta de ruj care sa iti scoata in evidenta buzele sau conturul ochilor care sa sublinieze expresivitatea, blushul ca si detaliu in completarea machiajului si baza pe care se aplica intreaga opera de arta. Capcana de a pune prea mult e uneori foarte tentanta. Dar mai putin inseamna uneori mai bine. Nu ai vrea sa pari desprinsa dintr-o piesa de teatru din secolul al XIX-lea iar principala intrebare sa fie cand iti vei da jos masca. Singura situatie cand e permis acest lucru este eventual pentru o petrecere de Halloween. In orice alt context rolul machiajului este de a-ti accentua feminitatea, de a estompa micile defecte si de a te face sa te simti increzatoare in pielea ta.

Iar ca detaliu definitoriu este zambetul cu care poti sa cuceresti lumea!

Un articol de Emma Dobre