Hotelul pasionatelor de moda

  • 06.08.09
  • 429

Intr-o lume in care globalizarea este un fenomen care domina, lanturile hoteliere incep sa isi faca din ce in ce mai simtita prezenta in spatiul urban, in special in marile orase ale lumii. Intr-un oras foate bine cotat din toate punctele de vedere, in care exhibitionismul este la ordinea zilei, latura high-life este, de asemenea, pe masura. Ca atare, hotelul May Fair din Londra este exemplul perfect in care design-ul de interior, exuberanta si lumea modei se afla intr-o simbioza perfecta.


Situat in inima Londrei, in zona Mayfair, de unde i se trage si numele, hotelul sus-clasat este cel care gazduieste in acest an London Fashion Week, un eveniment de o mare amploare. Fiind incoronat cu 5 stele, May Fair este un icon al design-ului contemporan, acordand o atentie deosebita detaliului.

 

Dand dovada de un lux aparte, legendarul hotel a fost, initial, deschis de catre regele George al V-lea, in anul 1927, si este, in prezent, pe primul loc in topul preferintelor personajelor de la Hollywood. Abuziv, dar fara sa fie flamboaiant, dramatic, dar fara a compromite confortul, si cu servicii ireprosabile, MFH este mai mult decat un simplu hotel. Acesta ofera peste 400 de camere, incluzand 12 dintre apartamentele cele mai ravnite din capitala, un spa, un restaurant rafinat si chintesenta casinourilor din Londra.

 

Hotelul surprinde spiritul cosmopolit al orasului prin calitatea mobilierului, scaunele si canapelele purtand semnatura Fendi. Un lucru remarcabil este curajul cu care au fost alese culorile; paleta cromatica este una vasta, dar indrazneata, vibranta, ea animand spatiul si conferind personalitate fiecarei incaperi in parte. Astfel, s-a apelat de la tonuri de roz, violet , ocru, rosu aprins , pana la griuri metalizate.

 

Abordand un stil minimalist, prin liniile simple, bine conturate, incaperile prind viata prin opulenta schemei cromatice. Totodata, intalnim accente moderniste, ca o reactie la mijloacele traditionale de reprezentare. Intr-un loc in care betonul, sticla, pielea, materialele textile de calitate, ceramica sau mozaicul compun un spatiu alternativ, care, cu siguranta, provoaca reactii extreme, lumina este considerata un element de constructie, punandu-si amprenta pe expresivitatea intregii constructii.

 

Intr-o perioada in care se cauta noi reprezentari plastice, May Fair Hotel se remarca prin forma, destinatie, stil, exacerbare, toate acestea facand din el locul perfect pentru London Fashion Week. Dupa cum spune Charles Oak, General Manager al MFH, “Indiferent de marimea unui hotel, acesta ar trebui sa aiba personalitate, iar May Fair este intruchiparea perfecta a acestei filosofii”.

 

copyright imagini Tim Winter 2006/ Getty Images