Lipton reinventeaza gustul ceaiului verde si alb
- 03.02.11
- 796
Lipton a lansat pe piata din Romania o inovatie in gama de ceai verde si ceai alb, in formatul unic pliculete piramidale. Inovatia pe care brandul Lipton o propune este aceea de a oferi consumatorilor sai toate beneficiile ceaiului verde si alb alaturi de un gust delicat, lipsit de tenta amaruie cu care aceste ceaiuri sunt asociate in mod obisnuit.
“Pentru a inlatura obisnuita tenta amaruie a ceaiului verde si alb, in primul rand recoltam cu mare grija doar cele mai tinere parti ale plantei de ceai: frunzele cele mai tinere – pentru ceaiul verde, mugurii si vlastarii pentru ceaiul alb. Acestea se amesteca apoi cu diferite fructe si petale care ofera arome naturale delicate, desavarsind astfel gustul placut si subtil al noilor variante de ceai verde si alb. Asa cum am inteles de la consumatorii nostri, principala bariera in consumul acestor variante de ceai este tocmai acest gust amarui.
De aceea ne bucuram ca putem oferi consumatorilor noile ceaiuri Lipton Green si Lipton White cu un gust delicat, fara tenta amaruie.” afirma Daniel Barbulescu, Manager Categorie Ceai Lipton.
Noua gama de ceaiuri Lipton ofera insa, pe langa gustul special, si un continut bogat in flavonoizi. Flavonoizii sunt substante active (fitonutrienti) recunoscuti pentru beneficiile aduse sanatatii organismului.
”Flavonoizii reprezinta o categorie importanta de fitonutrienti (substante active din plante), care au efecte benefice pentru organism si care este bine sa faca parte din dieta noastra zilnica. Flavonoizii se gasesc in mod natural in afine, ceapa rosie, mere, diferitele tipuri de ceai la care se adauga ciocolata neagra; insa cantitatea cea mai mare de flavonoizi se gaseste in ceaiul verde si in ceaiul alb.
Consumul de flavonoizi este in mod clar asociat cu scaderea riscului de aparitie a bolilor cardio-vasculare, aceste substante protejand inima si vasele de sange. In plus, se pare ca flavonoizii sunt implicati in prevenirea diferitelor afectiuni cronice, cum ar fi obezitatea, diabetul si declinul functiei cognitive. Flavonoizii sunt in continuare studiati si cu siguranta multe dintre beneficiile pe care nu le cunoastem inca vor fi descoperite in urmatorii ani”, afirma profesorul Gheorghe Mencinicopschi.
“Ceaiul verde si ceaiul alb Lipton reprezinta unele dintre putinele ceaiuri de pe piata care respecta in totalitate cerintele de productie si de ambalare, astfel incat proprietatile plantelor nu sunt deloc afectate.” menţioneaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopshi.
“De peste 100 de ani pe piata ceaiului, Lipton ofera consumatorilor sai mai mult decat ceai; ofera experiente noi pe care acestia le pot trai în fata unei cesti aromate, precum si pasiunea pentru bautura cea mai savurata de oameni din intrega lume, in afara de apa. Ne bucuram sa venim in intampinarea consumatorilor cu un gust mai delicat, fara gustul amarui cu care ceaiul verde era pana acum asociat, dar pastrand aceleasi beneficii pentru sanatatea noastra.”, a declarat Daniel Barbulescu, Manager Categorie Ceai Lipton.
Lipton verde si Lipton alb sunt doua tipuri de ceai obtinute din acelasi arbust, denumit Camellia Sinensis. Diferenta dintre ceaiul verde si ceaiul alb este data de procesul de preparare. Astfel ceaiul verde este obtinut din cele mai tinere frunze ale plantei Camelia Sinensis, iar ceaiul alb este obţinut din mugurii si vlastarii acestui arbust de ceai.
Noua gama de ceai verde se gaseste pe piaţa in variantele Green Mandarin Orange (cu bucatele de mandarina si portocala) si Green Intense Mint (cu frunze de menta), la pachete cu 20 de pliculete piramidale.
Gama de ceai alb propune consumatorilor 2 sortimente: White Raspberry (zmeura) şi White Pomegranate (rodie), la pachete de 20 de pliculete piramidale.
Despre ceaiul Lipton
Prezent in peste 150 de tari din intreaga lume, brandul Lipton este liderul mondial al pietei ceaiului si detine cele mai mari plantatii de ceaiuri (în Kenya, Tanzania şi alte 30 de locatii). Pentru cele mai bune ceaiuri se culeg manual doar mugurii si primele doua frunze din varf. Frunzele din fiecare pliculet de ceai Lipton sunt alese cu grija de pe plantatiile de ceai si prelucrate (vestejite, taiate, fermentate si uscate), in asa fel incat sa se pastreze calitatea si prospetimea aromei.
Ulterior, la Institutul de Ceai Lipton, ceaiurile sunt degustate de cateva ori inainte de a fi selectate, asigurandu-se astfel acelasi gust de inalta calitate.
Lipton beneficiaza de expertiza propriului institut de cercetare - Institutul de Ceai Lipton, care asigura prin programele sale de dezvoltare si cercetare, o baza de informatii si cunostinte atat pentru propriile produse, cat si pentru intreaga lume medicala si stiintifica.