Mai bun pentru tine!

  • 19.03.09
  • 582

Star Foods este prima companie producatoare de chipsuri din Romania care inoveaza in linie cu asteptarile consumatorilor, reducand semnificativ din continutul de sare si grasimi saturate ale chipsurilor Lay’s. Prin aceasta, Lay’s face inca un pas in a-si dezvolta gama de produse in concordanta cu promisiunea facuta consumatorilor: aceea de a produce mereu chipsuri “mai bune pentru tine”.

Produsele Lay’s sunt preparate din cartofi naturali. Din 2009, includerea uleiului de floarea soarelui, alaturi de uleiurile vegetale folosite pana in prezent, asigura diminuarea cu 30% a grasimilor saturate pentru chipsurile Lay’s. In plus, continutul de sare a fost redus cu 25% fata de retetele anterioare. Pentru cei mai pretentiosi consumatori de chips-uri, Lay’s vine cu o inovatie absoluta in domeniu: chipsurile Lay’s 0% Sare, preparate din cartofi naturali, fara E-uri si fara sare.

“Inovatia e motorul business-ului nostru, si suntem hotarati sa incurajam inovatia ce satisface dorintele si asteptarile consumatorilor. Aceasta viziune ne-a permis sa fim lideri pe piata de chips-uri. Ca lideri, nu puteam sa venim doar cu un produs inovator, ci am ales sa renovam intreaga gama Lay’s, producand chipsuri “mai bune pentru tine”. Practic, ne consolidam promisiunea de a crea snacks-uri mai bune si asteptam ca rezultatele noastre de vanzari sa confirme ca intr-acolo se indreapta viitorul”, a declarat Sotirios Yannopoulos, General Manager Star Foods Romania.

Renovarea portofoliului Lay’s isi are originea in anumite tendinte remarcate la nivelul pietei de snacks-uri si chips-uri in particular, dar si in general, la nivelul pietei de produse alimentare. Aceste tendinte se concretizeaza intr-o preocupare din ce in ce mai mare fata de aspectele legate de sanatate si, implicit, fata de o parte din ingredientele pe care le contin produsele.

Conform studiului realizat de catre Star Foods in vara anului trecut, consumatorii s-au aratat ingrijorati in principal de coloranti artificiali (peste 90% din respondenti), conservanti (85%), grasimi saturate (75%) si sare (65%) (Sursa: Source: H&W study, Aug08).

Potrivit acestui studiu, consumatorii au enumerat pe lista lor de prioritati pentru un chips mai bun urmatoarele aspecte: eliminarea E-urilor, eliminarea conservantilor si colorantilor artificiali, un continut mai mic de grasimi, un continut mai mic de sare. “Incepand cu 2007, Star Foods a fost prima companie din piata care a oferit chips-uri fara conservanti si coloranti artificiali, urmare a unor investitii semnificative. Era firesc sa vrem sa ne mentinem in avangarda si, urmarind dorintele consumatorilor, sa trecem la urmatoarea etapa de imbunatatire a produsului nostru”, declara Sotirios Yannopoulos, General Manager Star Foods Romania.


Comunicarea “Lay’s – mai bun pentru tine” a reprezentat si ea o inovatie. Intrucat renovarea gamei Lay’s a aparut ca raspuns la dorintele consumatorului Star Foods a decis ca o parte din campania de lansare sa reprezinte un dialog direct cu consumatorii. Dialogul s-a purtat, timp de 2 saptamani, intre oameni obisnuiti si persoane celebre din media si blogosfera locala, pe ideea ca oamenii nu sunt perfecti inca, dar dorinta de auto-depasire ii poate face celebri, speciali.

“Am considerat ca filozofia care ne-a condus la imbunatatirea produsului ar trebui sa se regaseasca si in modul in care vorbim cu oamenii. Cursa spre progresul perpetuu nu trebuie facuta fara a asculta ce isi doresc oamenii. Dar e perfect, atunci cand si noi, si ei dorim sa primim ceva mai bun in fiecare zi, spune Laura Barbu, PC&P Marketing Manager Star Foods Romania.