Moda in carti: 3 carti pe care trebuie sa le citesti

  • 28.11.13
  • 2418

Vacanta de iarna se apropie cu pasi repezi, iar pe langa tinutele fashioniste pe care le vei adopta, iti recomandam spre lectura 3 carti care te vor ajuta sa-ti dezvolti stilul personal. Iata 3 recomandari fashioniste de carti pe care trebuie sa le citesti:


Moda si societate urbana in Romania epocii moderne


Moda in carti: 3 carti pe care trebuie sa le citesti


Istoric si critic de arta, cavaler al Ordinului Meritul Cultural si laureat al Premiului Uniunii artistilor Plastici pentru critica de arta, dr. Silvan Ionescu este cercetator principal la Institutul de Istorie Nicolae Iorga si conferentiar universitar la Universitatea de Arte din Bucuresti, unde preda cursuri de istoria artei si de istoria fotografiei si a filmului. In volumul Moda si societate urbana, autorul ne arata ca, cu tact si bun-gust, romanii au stiut intotdeauna sa se imbrace in conformitate cu ocazia data si, chiar daca unii au facut parada de lux, confundandu-l cu eleganta, au fost obligati sa se supuna liniei generale de decenta si sobrietate pentru a nu deveni tinta umoristilor in cautare de subiecte pentru revistele satirice. Ironiile acestora, caricaturile, la fel ca si sfaturile medicilor in privinta folosirii cu moderatie a anumitor articole de imbracaminte, vatamatoare trupului, au pastrat buna-cuviinta si stilul rafinat in spectacolul vestimentar din Romania epocii moderne.

Pret: 84.00 Lei

Cartea "Moda si societate urbana in Romania epocii moderne"este disponibila in magazinul elefant.ro


Eleganta de la A la Zoe. Moda, frumusete, stil - Rachel Zoe, Rose Apodaca

Moda in carti: 3 carti pe care trebuie sa le citesti

In Stilul de la A la Zoe, stilistul celor mai cunoscute vedete de la Hollywood, Rachel Zoe, impartaseste ponturile ei de „insider” si intocmeste astfel acest ghid de baza cu privire la stilul de viata elegant al vedetelor. Incercand sa te invete cum poti duce o viata de lux chiar daca nu ai cine stie cati bani, Zoe vorbeste despre accesoriile obligatorii si despre vestimentatia de baza pentru diverse ocazii, iti spune cand sa arunci banii pe ceva si cand sa nu te grabesti, cum sa decorezi, cum sa te distrezi si cum sa calatoresti cu stil.

De la ceremoniile de premiere la campaniile de publicitate, Zoe este un specialist recunoscut in lumea vedetelor, a caselor de moda, a firmelor de cosmetice si a editorilor unor reviste. Acum, ea ofera acces deplin la secretele de stil care i-au facut celebre clientele si le-au propulsat pe lista celor mai bine imbracate femei din intreaga lume.

Pret: 46.83 Lei

Cartea "Eleganta de la A la Zoe. Moda, frumusete, stil" este disponibila in magazinul libris.ro


...isme sa intelegem moda - Mairi Mackenzie

Moda in carti: 3 carti pe care trebuie sa le citesti

Aceasta carte se constituie intr-un ghid ilustrat al curentelor sau ...ismelor care au modelat moda occidentala din secolul al XVII-lea pana in prezent. Curentele cuprind perioade diverse, de la rococo si romantism, trecand prin orientalism, dandy-ism, prerafaelism, modernism, hollywoodism, minimalism si glam, la grunge si utilitarism. Este modul ideal de a ne familiariza cu fascinanta lume a modei, mai ales cu curentele secolulului XX si ale inceputului de secol XXI. Fiecare curent este prezentat pe doua pagini, in care acesta este descris pe scurt; ne este prezentata o lista de designeri cheie care au activat in cadrul acelui curent; o lista de cuvinte-cheie asociate cu el; o definitie; una sau doua fotografii cu tinute reprezentative; sugestii privind locul in care puteti vedea exemple de tinute apartinand curentului respectiv; si o lista de alte curente care au caracteristici similare sau opuse. Per total, aceasta este o carte de referinta, obligatorie pentru cei interesati de moda si de curentele acesteia.

Pret: 37.99 Lei

Cartea "...isme sa intelegem moda - Mairi Mackenzie"este disponibila in magazinul libris.ro

http://www.huffingtonpost.com/2013/05/20/fashion-books-industry_n_3294123.html