Otto Hermann in stil de vara

  • 15.05.08
  • 1516

Otto Hermann, designer de haine pentru femei, lanseaza pe piata din Romania, o colectie de vara plina de culoare.

In aceasta vara, Otto Hermann ne imbraca in bluzite inflorate din materiale diafane, costume safari si fuste cu volum, intr-o paleta cromatica care te face sa te gandesti la vacanta si la locuri exotice.

Otto Hermann a studiat si a lucrat pentru case de moda din Germania. In anul 2000 s-a stabilit la Satu–Mare, unde detine si conduce o fabrica cu peste 100 de angajati, avand contracte cu mari case de moda internationale, precum Hauber (pentru care lucreaza colectia Luiza Cerano) sau Michael Cain.

Incepand cu acest an, atentia lui se indreapta si spre piata interna unde se va lansa in cadrul celei de a XI a editii a Romanian Fashion Week de la Iasi, unde va prezenta colectia de toamna-iarna, 2008. Cunoscut si sub numele de Saptamana Modei, evenimentul de la Iasi este cel mai important si longeviv eveniment de moda din Romania, conform aprecierii specialistilor in domeniu.

Ca strategie de lansare pe piata locala, designerul Otto Hermann a ales sa produca serii mici, distribuite mai intai prin magazine din Bucuresti (magazinele DADA), urmand ca pana la sfarsitul anului colectiile sale sa poata fi gasite in magazine selectionate, din toate marile orase ale tarii.

“Am ales sa ma lansez intr-o piata dinamica, extrem de competitiva si in care apar brand-uri noi in fiecare zi, bazandu-ma pe experienta acumulata pana acum. Pentru toate colectiile mele folosesc materiale de o calitatea ireprosabila, importate din Italia si Germania. Prin ceea ce produc vreau sa demonstrez femeilor din Romania ca moda nu mai este un lux. In spatele etichetei Otto Hermann ele vor gasi intotdeauna dovada calitatii”, declara Otto Hermann.

Colectiile semnate Otto Hermann se caracterizeaza prin linii clasice si taieturi simple, combinate intr-un mod creativ, ce se adreseaza femeilor active si atente la tot ce este nou. In hainele Otto Hermann, femeia activa se va simiti eleganta oricand, pe parcursul intregii zile.

Despre designer:

• Otto Hermann provine dintr-o familie originara din Frankfurt, fiind nascut la Satu Mare in urma cu 43 de ani si avand dubla cetatenie, romana si germana;
• Intre anii 1990-1995 face diverse specializari in domeniul confectiilor (tipare, confectie blana, piele) in Frankfurt la MODEDESIGNSCHULE FRANKFURT AM MAIN, iar in perioada 1995-1998 lucreaza in domeniul confectiilor pentru femei la diferite firme germane: Hauber, SCHINDLER Mode in Pelz;
• In anul 2000 revine in Romania si deschide firma care ii poarta numele, Otto Hermann;
• Incepand cu 2002 lanseaza serii limitate, cu piata de desfacere in Ungaria, SUA (San Francisco) si Romania;