Outfituri extravagante si sexy in ultimul videoclip Lady Gaga! Cine sunt designerii?

  • 08.12.11
  • 1530

Lady Gaga nu mai este de multa vreme o surpriza. Ba dimpotriva, asteptam fiecare iesire a ei la rampa, pentru a ne satisface setea de spectacol si extravaganta.

La doar o saptamana de la lansare, “Marry The Night”, ultimul videoclip al artistei americane, inregistreaza aproape 12 milioane de afisari, iar parerile celor care au vazut acest "videoclip maraton" cu durata de aproape 14 minute, sunt impartite. Sunt oameni care o idolatrizeaza la propriu pe aceasta diva a timpurilor noastre si altii care o detesta. In mod cert, felul ei de a fi, atat de iesit din comun si stilul apropiat de o estetica suprarealista, creeaza aceasta turbulenta de opinii.

Ceea ce ne intereseaza pe noi aici, in comunitatea asta a oamenilor cu amor pentru moda, sunt insa mesajele pe care le transmite Lady Gaga, "fashionistic" vorbind. Si, sa nu uitam, Consiliul designerilor de moda americani, condusi de catre distinsa doamna Diane von Fürstenberg, i-a acordat anul acesta, titlul de Icon al Modei.

Lady Gaga este vedeta care indrazneste sa poarte cele mai avangardiste creatii vestimentare, imbinandu-le in asa fel incat sa creeze un personaj sortit faimei. Cam despre asta este vorba in tot ceea ce face Lady Gaga. Tot ceea ce face si spune, se invarte in jurul a  doar cateva cuvinte: faima, fashion si muzica. Muzica este talentul cu care a inzestrat-o natura. Moda este o obsesie dusa pe cele mai inalte culmi pentru ca impreuna cu talentul muzical sa ajunga la o si mai mare nebunie... faima. Cert este ca astazi, Lady Gaga are o foarte mare influenta asupra culturii.

Ca orice fashionista veritabila, Lady Gaga are propriul ei tumblr dedicat modei care se numeste Amen Fashion intitulat asa, dupa numele piesei bonus de pe albumul "Born This Way " -  "Black Jesus † Amen Fashion", dupa cum scria Rolling Stone.

Lady Gaga, mint

Dar, intorcandu-ne la ultimul ei videoclip "Marry The Night", nu putem sa nu observam ca moda si marile nume din designul vestimentar sunt un mod de a fi al cantaretei.

Inca de la inceputul videoclipului putem sa observam referiri la nume mari din moda si mai mult decat atat, putem sa vedem ca imaginatia ei proiecteaza o lume ideala in care pana si asistentele mediacle poarta "ultimul sezon Calvin Klein, asemeni ei". In timp ce pantofii sunt... Giuseppe Zanotti. Si de asemenea, Lady Gaga ne mai da un indiciu cu privire la trendurile actuale: "...cred ca mint va fi la moda in primavara". De altfel, aceasta culoare este foarte prezenta in tot videoclipul acesta scurt-metraj, caci Gaga isi picteaza fara nonsalanta parul si buzele in mint. Parul lui Gaga a fost tot mint atunci cand si-a ridicat premiul de Icon al Modei.

"Marry the Night", videoclip:

Vom face o "disectie" a videoclipului starului, pentru a afla, cu fiecare scena, cine sunt designerii care au creat vestimentatia si accesoriile purtate de catre Lady Gaga. Unii dintre acestia, cum este designerul de pantofi Noritaka Tatehana sau Donatella Versace, sunt deja marci ale stilului artistei.


Lady Gaga, Marry the Night

Asadar, dupa cum spune Lady Gaga insasi, avem  in acest prim cadru Calvin Klein, pantofi Giuseppe Zanotti si bonete medicale mint, purtate in stil frantuzesc.

Continuam cu o scena inspirata de "Black Swan"...

Lady Gaga, Marry the Night


In urmatorul cadru o regasim pe Lady Gaga in ipostaza de "lebada neagra" - o balerina un pic mai futurista, dar... balerina. Ea poarta aici pantofi Noritaka Tatehana, pe care designerul japonez i-a creat special pentru Gaga.


Lady Gaga, Marry the Night

De departe otfitul care a facut cele mai multe furori, este aceasta creatie denim cu pietricele pretioase, semnata de Donatella Versace, in care Gaga arata "grungy chic", dupa modelul Mdonnei anilor '80. Acest look retro este intregit de ochelarii Mercura Sunglasses.Lady Gaga all black, Loubutin

Urmatoarea scena ne-o infatiseaza pe Lady Gaga in ipostaza "fetei rele" decisa sa apuce fraiele succesului, imbracata all black, intr-o creatie Kermit Tesoro (designer filipinez) si cu cizme peste genunchi, de la Christian Loubutin. Mai apoi  dansand, in sala de reptitii, o surprindem pe acesta din nou, purtand bustiera Donatella Versace cu aplicatii de pietre pretioase...


Lady Gaga, Marry the Night

Si... daca sunteti curiosi cine este creatorul extravagantelor palarii pe care le poarta Lady Gaga in "Marry The Night", acesta este vestitul palarier Jean Barthet.

"A fost pentru prima data cand moda nu a mai sprijinit povestea din videoclip" , a declarat Lady Gaga pentru MTV, despre acest film scurt pe care chiar ea l-a regizat. "Este autobiografic, asa ca intreaga poveste este adevarata si este transmisa prin lentile pe care le-am ales eu ca sa imi repictez trecutul"...   Moda a fost un actor principal in acest videoclip, fiindca moda este adevarat, face parte din viata si identitatea lui Lady Gaga.


Jullie S.