Parerile medicilor despre botox

  • 10.09.09
  • 779

Vanessa Williams este una dintre vedetele care apeleaza la tratamentele cu Botox. Madonna, Kylie Minogue, Kim Cattrall, Cher, Elizabeth Taylor sau Sylvester Stalone sunt doar cateva dintre starurile internationale i-au urmat exemplul pentru a arata mai bine si pentru a fi mai expresivi.

Cativa medici ne-au impartasit parerea lor despre acest produs si despre cum il utilizeaza acestia in interventiile pe care le fac.

Aceste pareri vin sa ne confirme inca o data siguranta si eficienta folosirii acestui produs, mai ales botoxul este cea mai populara alegere in ceea ce priveste tratamentul antiriduri, neexistand efecte adverse.

Dr. Constantin Stan - Clinica Medical Service - Bacau

„Pot sa va spun ca il consider o ”unealta ” indispensabila pentru orice chirurg estetician. De altfel am avut ocazia sa folosesc pe parcursul anului 2008 produsul Botox (Vistabel ) pentru un numar de 30 de pacienti, iar rezultatele au fost apreciate de catre pacienti. Daca ar fi sa caracterizez pe scurt tratamentul cu botox as zice ca este ”rapid, nedureros, cu rezultate imediate si fara necesitatea unei perioade de recuperare”, fapt pentru care este promovat si ca ”tratamentul de pauza de masa”.

Fiind un tratament ambulator care permite pacientului sa-si continue activitatile cotidiene imediat dupa interventie, tratamentul cu botox este tot mai solicitat de pacientii romani. Pe langa efectele incontestabile de ameliorare a ridurilor prin injectarea zonelor afectate, botoxul mai este util si ca adjuvant in diferite tehnici de lifting facial.

In concluzie cred ca putem afirma ca botoxul este cea mai ”revolutionara” descoperire a medicinei estetice contemporane”

Dr. Dana Jianu – Centrul Medical ProEstetica

“Chipuri faimoase ne incanta pivirea parand ca nu imbatranesc niciodata, in acelasi timp perfect naturale…

Unul dintre secrete? O tehnica si o doza corecte, adaptate fiecarei anatomii, de toxina botulinica- botox”.

Dr. Marek Valcu – Clinica Silhuette

„Botox-ul, atat in Romania, cit si in lume, deschide calea catre noua chirurgie estetica care va fi injectabila sau minim invaziva si va creste adresabilitatea cit si satisfactia pacientilor. Botox-ul este acel medicament care da un maxim de satisfacie (pentru pacienti,medici) la un minim de risc. Eu personal am asitat in fiecare an la o crestere a cererii de terapii cu botox de cca 200%.”

Dr. Viviana Iordache

„Botoxul este unul din primele medicamente ce contin toxina botulinica. Reputatia lui este atat de mare incit numele lui este adesea confundat cu substanta pe care o contine asa cum spunem "aspirina" tuturor produselor cu acid acetilsalicilic.

In cei 12 ani in care am folosit substanta in mii de tratamentele estetice s-a dovedit sigura, eficace si cofortabila pentru pacient. Efectul este rapid si natural. Bine adminisrtata persoana pare mai tinara, mai proaspata si mai relaxata, fara sa se vada ca este tratata.

La fiecare 2-3 ani apar studii privid noi aplicatii. Acum 12 ani o foloseam doar sa stergem ridurile fruntii si incruntatura dintre sprincene. Apoi am inceput sa stergem ridurile de la coada ochiului si santuletele fine de pe obraz, sa ridicam coada sprincenei ca ochii sa para mai mari dar si sa netezim pliurile de pe buza superioara si ridurile de pe gat.

Dermatologic o folosim sa oprim temporar transpiratia excesiva si sa netezim cicatricile keloide.
Nu exista program de intinerire faciala serioasa fara aceasta substanta si nimic nu o poate inlocui.”

Dr. Calin Dobos - Clinica Hyperion

„Injectarea de Toxina Botulinica e cea mai frecventa procedura de chirurgie cosmetica, alaturi de injectiile de umplere (filling), cu cel mai vizibil si multumitor rezultat.

Cresterea cererii de tratamente cu Botox cu peste 500 % in ultimii 3 ani, dovedeste eficacitatea si increderea pacientilor in acest produs.

Spre deosebire de alte produse, injectiile cu botox ofera posibilitatea unei dozari extrem de precise, oferind posibilitati de tratamente pe zone stricte, cu efecte precise. Acest lucru face ca fiecare pacient sa aiba parte de un tratament individualizat si rezultate maxime.”