Participa si tu la programul Rabla pentru Periuta ta

  • 14.05.15
  • 1133
 Bucurestenii primesc gratuit periute de dinti noi, in schimbul celor uzate, sambata, 16 mai 2015, de la ora 10:00, in Parcul Tineretului

• Pe langa aceasta actiune, pe parcursul acestui an, romanii beneficiaza de consultatii stomatologice si detartraje gratuite in cadrul cabinetelor inscrise in campanie; lista este disponibila pe www.zambesteromania.ro;

• ”Rabla pentru Periuta Ta” si consultatiile stomatologice gratuite fac parte din campania pentru o mai buna sanatate orala Zambeste Romania, desfasurata pentru al patrulea an consecutiv;

• Un roman foloseste, in medie, aceeasi periuta de dinti timp de 1,5 ani2, desi medicii stomatologi recomanda schimbarea periutei de dinti o data la 3 luni. In mediul rural, romanii isi schimba periuta o data la 10 ani.

Sambata, 16 mai, caravana “Rabla pentru Periuta Ta” ajunge din nou in Bucuresti. Incepand cu ora 10:00, toti cei care vin in Parcul Tineretului (intrarea Gheorghe Sincai) cu vechea periuta de dinti, la cortul special amenajat, vor primi gratuit in schimbul ei una noua*, alaturi de un cupon de reducere de 20% pentru pasta de dinti preferata, la alegere din gamele Sensodyne, Aquafresh sau Paradontax. Cupoanele sunt valabile in retelele magazinelor Cora si DM si in lanturile de farmacii Catena, Centrofarm, DONA, HelpNet, SensiBlu, Ropharma (in toate punctele de lucru ale acestora din Romania), in perioada 16 Mai 2015 – 31 Decembrie 2015. Mai mult, participantii pot aduce si periutele uzate ale familiei (maxim 3 periute) pentru a primi altele noi in schimb.

Specialisti in sanatatea orala vor fi prezenti la standul caravanei pentru a oferi sfaturi personalizate celor interesati.

Dupa Bucuresti, Caravana ”Rabla pentru Periuta Ta” va ajunge si in alte orase din tara, in luna mai si iunie, pentru a inlocui gratuit periutele de dinti uzate cu unele noi, astfel:

Bacau: duminica, 17 mai, parcul Mircea Cancicov
Constanta: sambata, 23 mai, zona City Park Mall
Galati: duminica, 24 mai, zona Casei de Cultura
Timisoara: sambata, 6 iunie, in parcarea Iulius Mall
Alba-Iulia: duminica, 7 iunie, Parcul Unirii

Caravana ”Rabla pentru Periuta Ta” se afla la a 3-a editie si face parte din campania educationala ”Zambeste Romania”, desfasurata pentru o mai buna sanatate orala, cu sustinerea Sensodyne®, Aquafresh®, si Parodontax®.

Participa si tu la programul

Consultatii stomatologice gratuite in toata tara

Si in acest an, campania Zambeste Romania pune la dispozitie romanilor o noua lista de cabinete stomatologice care ofera consultatii si alte servicii gratuite. Cei interesati sunt invitati sa intre pe www.zambesteromania.ro, sa identifice cabinetul stomatologic cel mai apropiat lor si sa se programeze la o consultatie gratuita sau un detartraj gratuit. Lista de cabinete de pe site este in permanenta actualizare.

Ultimele statistici arata obiceiuri usor mai optimiste: romanii isi schimba periuta de dinti o data la 1,5 ani, fata de 2 ani (datele anterioare)
Initiativa „Rabla pentru Periuta Ta” promoveaza obiceiurile corecte de igiena orala, ca raspuns la statisticile ingrijoratoare cu privire la sanatatea dintilor romanilor.

Potrivit celor mai recente studii de piata , care analizeaza obiceiurile de igiena orala de pe parcursul intregului an 2014 din perspectiva consumului, un roman isi schimba periuta de dinti o data la 1,5 ani, desi medicii stomatologi recomanda schimbarea periutei de dinti o data la 3 luni. In Europa, 77% dintre germani respecta aceasta regula si isi schimba periuta cel putin o data la 3 luni.

La nivel rural, obiceiurile stagneaza: romanii in continuare isi schimba periuta de dinti numai o data la 10 ani.

Desi cifrele de consum sunt usor mai optimiste fata de anul anterior, aceste rezultate indica in continuare o igiena orala precara a populatiei si apar in contextul in care romanii recunosc importanta rutinei de igiena dentara dimineata si seara, declarand ca totusi nu isi periaza dintii de doua ori pe zi.1