Prima fabrica L'Oréal alimentata cu energie verde 100%

  • 29.10.09
  • 600

 Fabrica L’Oréal de la Libramont anunta deschiderea primei centrale de biometanizare dezvoltata de Eneco si Bio Energie Europa. Fabrica utilizeaza, acum, energie verde 100% si este neutra in ce priveste emisiile de carbon. Acesta este prima astfel de centrala din Europa si se bazeaza pe tehnologie de ultima ora pentru a transforma in gaz metan biomasa care provine de la fermierii locali si din industria agro-alimentara. Gazul produs furnizeaza energie electrica si caldura fabricii din Libramont. Este un pas important pentru L’Oréal, care a anuntat, ca obiectiv pe termen lung, pana in 2015, reducerea cu 50% a emisiilor de carbon.

Tehnologia de ultima ora pentru un viitor mai verde

Ca urmare a unui parteneriat incheiat in urma cu 3 ani cu Eneco si Bio Energie Europa, centrala de la Libramont transforma in metan biomasa provenita de la fermierii locali si din industria agro-alimentara, printr-un proces de fermentatie. Biogazul este transportat catre fabrica L’Oréal unde este transformat in energie electrica si caldura, furnizand 100% din energia electrica necesara fabricii si acoperind 80% din necesarul de caldura. Energia electrica verde furnizata depaseste necesarul uzinei, iar surplusul – care acopera nevoile a 4 000 de locuinte - este oferit retelei publice.

Promovarea unui model de business ecoresponsabil

L’Oréal promoveaza o abordare eco-responsabila, urmarind modul in care activitatea companiilor afecteaza mediul inconjurator. Grupul L’Oréal a stabilit trei obiective de mediu importante, pe termen lung, ce vizeaza fabricile si centrele sale de distributie (2005 - 2015).
- Reducerea la jumatate a emisiilor de gaze
- Reducerea la jumatate a comsumului de apa pe produs finit
- Reducerea la jumatate a cantitatii de deseuri generata pe produs finit
Pe langa aceste obiective pe termen lung, L’Oréal va continua sa comunice oficial rezultatele anuale pentru indicatorii de mediu.