Revolutie pop! Excentricitati by Lady Gaga!

  • 03.06.10
  • 1576

Lady Gaga, revelatia pop a ultimei decade, noua muza a scenei de fashion, prezenta iconica pe la toate marile evenimente din lumea celebritatilor a jurat: “Moda este totul… Vreau ca imaginile sa fie atat de puternice incat fanii sa vrea sa ma manance, sa guste si sa linga fiecare particica din mine”.

In sens metaforic, cam asta se intampla. Nu stim cine poate da o explicatie pentru isteria creata de stilul artistei Lady Gaga, in conditiile in care stim prea bine ca astfel de excentricitati duse in extrem erau considerate daca nu nebunie, macar semn distinctiv pentru anumite grupuri marginale (de ex. scena glam-rock-ului anilor ‘80). Succesul starului aminteste un pic de impactul vizual pe care l-au adus in lumea show-bizz-ului artiste ca Björk sau Gwen Stefani, dar de data asta fenomenul poate fi asemanat unui Big-Bang.

 
Lady Gaga este un icon al culturii populare, ceea ce inseamna ca ea este iubita si venerata in adevaratul sens al cuvantului, de catre oameni de toate varstele si din toate mediile. Lady Gaga are o influenta covarsitoare in materie de stil asupra colegilor din breasla, dar e uimitoare influenta pe care o are asupra fanilor.

Lady Gaga performs in Paris
 

Fara indoiala, aceasta artista a reusit uluitoarea "performanta" de a duce in strada creatiile “nebunesti” ale designerilor vestimentari de la marile case de moda, etalate pana acum doar pe podiumul de prezentari. Fanii urla innebuniti: “Mi-ar placea sa am si eu o pereche de pantofi ca ai ei! Te iubesc, Gaga!” si incearca sa afle ce designer poarta semnatura ultimei ei aparitii vestimentare.

Sa nu ne mire, vom vedea in curand pe strada, astfel de excentricitati vestimentare:

- Lady Gaga poarta pantofi fara toc (heel-less platforms) Noritaka Tatehana si geanta Hermes Birkin:

Lady Gaga teeters out of a north London studio on some heel-less platforms after taping a live web interview
 

Pantofii creati de catre designerul japonez Noritaka Tatehana sunt ultimul ragnet in materie de incaltaminte, creatie inspirata probabil de admiratia pentru eleganta cavalina. De altfel, imaginea calului, stilizata in diverse forme, o intalnim ca simbol grafic pentru labelul japonez. "Ce se intampla atunci cand Gaga poarta pantofii tai?", l-a intrebat revista Hintmag.com, pe Noritaka Tatehana. “Trebuie sa merg si sa cumpar mai mult material”, a raspuns japonezul, dand de inteles ca primeste din ce in ce mai multe comenzi. "Totusi, incaltamintea pe care o creez nu se adreseaza unei purtari zilnice, asa ca nu primesc comenzi de la oameni obisnuiti”, a tinut sa sublinieze Tatehana. Fanii ar da insa orice petru asa ceva. Vezi site-ul Gagadaily.com.

- O creatie specatuloasa Erickson Beamon - masca de bijuterii:

Lady Gaga Greets Fans Outside Carnegie Hall On May 14, 2010 In New York City
 
 
Lady Gaga Greets Fans Outside Carnegie Hall On May 14, 2010 In New York City
 

Gaga si-a facut aparitia purtand creatii Erickson Beamon, in mai multe ocazii. Mai sus, inconjurata de fani, artista dadea autografe la Carnegie Hall - New York, in data de 14 mai.

- Rochie din silicon semnata Rachael Barrett si
tot soiul de palarii (!?). Aici o palarie in forma de homar semnata Philip Treacy, in timp ce acel accesoriu in forma de mana galbena, a fost creat de catre Gary Card.

Lady Gaga wears a silver lobster headpiece and a chicken claw on her wrist for her latest outfit!
 

Gaga a mai purtat rochia din silicon de Rachael Barrett si in videoclipul piesei "Bad Romance", dar si in timpul ultimului ei turneu, Monster Ball Tour.Iar pentru cei curiosi sa afle cine a creat fabuloasa palarie in forma de telefon, pe care o poarta Gaga in videoclipul "Telephone", ea este stilista Fred Butler.Captura video din videoclipul "Telephone"

Acestea sunt doar cateva elemente din vestimentatia artistei americane, pe care multi s-au grabit sa o asemene Madonnei, ca influenta covarsitoare in zona industriei spectacolului. De parca ar fi coborat dintr-o expozitie de arta contemporana, Lady Gaga popularizeaza ceea ce inainte oamenilor le era inacceptabil si intangibil. Si ii reuseste de minune pentru ca, pe langa obsesia pentru moda, Lady Gaga are atitudine si tupeu.


Foto front: Michael_Spencer