Shiloh, povestea unui parfum controversat

  • 29.10.09
  • 562

 In 2006, Angelina Jolie si fiica sa, care poarta acelasi nume ca si parfumul, Shiloh, au inaintat proces impotriva lui Symine Salimpour pentru a-i interzice acesteia sa-si inregistreze parfumul cu numele de Shiloh. Dupa cinci luni de judecata cu, probabil cele mai faimoase mama si fiica din lume, creatoarea Symine Salimpour si-a castigat dreptul de a-si numi parfumul Shiloh. Jolie, de 32 de ani, si fiica ei Shiloh in varsta de 13 luni si-au retras acuzatiile.

Din aceasta luna, Shiloh si Lady Shiloh ale casei Hors le Monde, vor fi prezente in Romania in magazinele Elysee Concept.

Doua parfumuri complexe inspirate din ideea de frumusete universala, ce capteaza interdependenta dintre putere si fragilitate, calitatile care ne fac speciali. Shiloh si Lady Shiloh s-au nascut din dorinta creatoarei de bijuterii, Symine Salimpour, de a darui ceva copiilor din Israel si din Estul Mijlociu (in ebraica, Shiloh inseamna” darul lui”). Creatoarea casei Hors le Monde a dorit ca 5% din incasarile obtinute din vanzarea parfumului sa fie donate organizatiei non-profit din Israel- Beit Issie Shapiro, care ofera servicii medicale si educationale copiilor cu dizabilitati.

Shiloh este un parfum puternic dar si delicat, lemnos, oriental, floral. Parfumul se deschide cu arome de lamaie si bergamota. Notele de mijloc contin trandafir de Espahaan, lemn pretios si cedru din Virginia. Baza este formata din paciuli, lemn de santal, lichen de stejar, mosc si vanilie. O adevarata capodopera creata de Michael Roudnitska- fiul faimosului parfumier Edmond Roudniska. Symine Salimpour spune: “Cand l-am cunoscut, i-am spus povestea mea: ca sunt licentiata in drept si ca sunt foatrte interesata de drepturile omului, ca sunt creatoare de bijuterii si ca am locuit in Israel, Paris si Sudul Frantei. Parfumul pe care mi-l doream trebuia sa exprime ideea de fragilitate, dar si putere, si sa poarte numele de Shiloh.”