Stilistii Casei Regale Thailandeze si-au prezentat ultimele colectii la Bucuresti

  • 14.11.11
  • 767

Prima editie a mix-ului international de moda si lifestyle FRAMES OF STYLE s-a incheiat pe 11 noiembrie in Bucuresti, la Hotel Intercontinental.

Evenimentul, conceput ca un cocktail show de moda si lifestyle a debutat prin prezentarea creatiilor vestimentare din colectiile primavara-vara 2012 ale designerilor thailandezi Kung Saruda Nimpitakpong si Chinachan Nimpitakpong, doi dintre cei mai cunoscuti designeri din Thailanda, stilisti ai Casei Regale din Thailanda si creatori a doua marci de renume, Kunitar si 8E88.

Pe podiumul FRAMES OF STYLE au putut fi admirate si tinute din colectia Japanese Jungle Jam Trilogy a designer-ului roman Irina Irimia.
Accesoriile care au intregit tinutele prezentate au fost oferite de Lust of Creation (incaltaminte semnata de Adriana Nedelea) si de Ashley Scott din Chicago (bijuterii). Machiajul modelelor care au defilat in ambele colectii a fost asigurat de Mirela Vescan Make-up Academy, iar hair styling-ul de Marian Cotoi.

Despre: KUNG SARUDA NIMPITAKPONG este unul dintre cei mai cunoscuti designeri thailandezi si cel mai cunoscut creator de moda din Bangkok. Ea a devenit un chip familiar in circuitul modei internationale prin participarea la festivaluri de moda din: Europa, Asia si America de Nord.

Este creatoarea brand-ului thailandez Kunitar. Cu ocazia evenimentelor de fashion la care participa, Saruda dezvaluie aspecte din secretele imaginii create pentru propriul brand (Kunitar) si anume combinatiile de stiluri inspirate din look-ul Cenusaresei, combinatii prin care ajunge la crearea unor vestimentatii in nuante pastelate, cu broderie minimalista. La Bucuresti Kung Saruda nu s-a dezmintit, ea prezentand, pe podiumul de la Intercontinental, o colectie numita “Love is...”, ale carei note de romantism razbat din suprapunerile de dantela, macrame si voal de culoarea sampaniei, ce au transformat tinutele intr-unele jucause si pline de feminitate.
Artista spune despre piesele din colectiile ei: “Toate rochiile mele dezvaluie domnisoara ascunsa in fiecare femeie, pentru ca atunci cand le imbraci nu conteaza cati ani ai, ci cum te simti in ele”.

Ea colaboreaza des cu sotul sau CHINACHAN NIMPITAKPONG, detinator al brandului 8E88 si impreuna creeaza concepte de show-uri de moda, care uneori coplesesc podiumul prezentarilor din Thailanda si nu numai. Asa s-a ȋntamplat si la Bucuresti unde cei doi au prezentat doua colectii puternic contrastante. Daca Kung Saruda a prezentat “Love is....”, o colectie romantica si jucausa, sotul sau a surprins publicul cu o colectie “total black”, intitulata “Rolling in the deep”, bazata pe un stil glam-rock cu accente de dramatism scoase in evidenta, pe alocuri, prin pelerine lungi si ample.

“Imi doresc ca toti cei care calca pragul atelierului meu din Bangkok sau care imi imbraca tinutele, indiferent de tara din care provin, sa simta ca sunt realizate cu dragoste” exclama Kung Saruda Nimpitakpong, cu pasiune, la prezentarea colectiei sale in cadrul Bangkok International Fashion Week din 2008.

La intrebarea care ar fi diferenta intre ea si alti designeri de moda, Kung raspunde de fiecare data ca nu este vorba doar de haine, ci si de modul in care sunt prezentate acestea pe podium.
Modelele care participa la fashion show-urile sale nu sunt neaparat modele faimoase, ci sunt mai degraba persoane care au o stransa legatura de prietenie cu designer-ul. Aceasta prietenie se regaseste astfel in naturaletea si bucuria cu care sunt prezentate pe podium creatiile ei.
Kung Saruda creeaza din elanul unei copilarii bine inradacinate in eul sau. Stilul creatiilor sale se defineste prin nuantele pastelate, prin tesaturile moi si pufoase realizate din melanj tricotat, la care se adauga accentele brodate si atitudinea naturala a personajului care imbraca hainele create de ea. Creatiile lui Kung Saruda si Chinachan Nimpitakpong vor putea fi cumparate in curand si in România.



Despre: IRINA IRIMIA este absolventa a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, sectia Design vestimentar, promotia 2008. Irina face parte, in calitate de director de creatie, din Departamentul de Creare de Valori Corporatiste din Toyota Motor Corporation Japonia, reprezentat in Romania prin creative library BUCURESTI inspired by TOYOTA and the Romanian-American University (CLB). A participat la numeroase show-uri si prezentari de moda in România, ultimele ei colectii fiind prezentate sub numele Japanese Jungle Jam. Cele mai bune creatii din aceste colectii au fost prezentate, sub numele Japanese Jungle Jam Trilogy, pe podiumul FRAMES OF STYLE, la Hotel Intercontinental, pe 11 noiembrie. Colectia Irinei este inspirata de melanjul dintre filosofia japoneza si stilul de viata nipon. Se ajunge astfel la o poveste vestimentara despre o jungla cu elemente japoneze, o jungla construita din gandurile, obiectivele si ideile care pot fi ale fiecaruia dintre noi, un loc ascuns in noi insine. Mesajul transmis de colectia Irinei este ca trebuie sa te pierzi in natura, culori si ganduri pentru a aduce o viziune noua a existentei tale, pe scurt: „Acorda-ti suficient timp pentru a explora jungla din mintea ta”.

Sursa foto eveniment FRAMES OF STYLE Editia I: Andrei & Sasha Tanase/ Studio1982 /

Demonstratie de sumi-e, in premiera in Romania, la FRAMES OF STYLE

Eleganta ambientala a evenimentului FRAMES OF STYLE, desfasurat pe 11 noiembrie la Hotel Intercontinental, a fost completata de artista japoneza Miyuki Ueda care a pictat cu cerneala neagra, in tehnica numita in Japonia sumi-e (sau suibokuga). Demonstratia facuta de Miyuki a fost o premiera pentru Romsnia, mai ales ca europenii nu sunt foarte familiarizati cu aceasta tehnica, care a fost adusa din China in Japonia de catre calugarii budidti Zen, in secolul XIV.
Asemenea tuturor artistilor care practica sumi-e si Miyuki isi prepara singura cerneala, punand apa intr-un mojar in care se zdrobeste, printr-o miscare circulara, capatul unui baton de cerneala, numit, in japoneza, sumi.
Artista a folosit pensule traditionale de sumi-e, facute din bambus si din par de animal. Ineditul acestei tehnici este faptul ca din momentul in care se traseaza o tusa cu pensula nu se mai pot face corectii ca in cazul picturii in ulei sau al desenului in creion. Drept urmare, sumi-e este dificil de realizat, fiind nevoie de mult exercitiu si indemânare. Miyuki Ueda este cunoscuta in Japonia pentru folosirea sumi-e la realizarea atat a unor tablouri si a unor lucrari de arta decorativa (lampioane, felinare, aplice, vase din ceramica sau traditionalele paravane Byobu), cat si la decorarea unor restaurante si baruri.


Prima editie a mix-ului international de moda si lifestyle FRAMES OF STYLE a debutat pe 10 noiembrie, in Cafepedia Romana, cu un workshop pe tema “Creativitatea in design-ul vestimentar”, sustinut de designerii Casei Regale din Thailanda, sotii Kung Saruda si Chinachan Nimpitakpong. Workshop-ul s-a adresat studentilor de la Sectia Design Vestimentar a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti. Acestia au creat, sub indrumarea designer-ilor thailandezi trei tinute de cocktail care au fost prezentate ulterior ȋn show - ul de la Intercontinental, pe 11 noiembrie.

Astfel, prima editie FRAMES OF STYLE s-a desfasurat cu participarea unor designeri vestimentari, de pantofi si de bijuterii de pe trei continente: Europa (reprezentata prin Irina Irimia – design vestimentar si Adriana Nedelea – design de pantofi), Asia (Saruda si Chinachan Nimpitakpong – design vestimentar) si America de Nord (Ashley Scott – SUA – design de bijuterii)