Totul despre cremele cosmetice
- 20.05.10
- 2772
Daca e sa luam definitia ca la carte, aflam ca o crema cosmetica este acel produs emulsionat care se poate intinde si a carui consistenta poate varia de la lichid la solid. Insa ne intereseaza mai degraba sfaturile practice si tipurile de creme asfel incat, atunci cand vine momentul, sa o alegem pe cea care ni se potriveste cel mai bine.
Cand ne aducem aminte de vechiul ‚lapte demachiant’ observam faptul ca el se regaseste in industrica cosmetica de astazi sub diferite forme si consistente. Principiul lui de baza este de a curata si a indeparta de pe piele orice impuritate, machiaj sau praf. De asemenea, o buna crema demachianta trebuie sa nu incarce pielea, sa nu lase urme grase si sa fie usor de aplicat si absorbita rapid. In felul acesta poti alege o lotiune potrivita tipului tau de ten fara sa dai gres. Nu trebuie decat sa iti stii micile probleme, sa citesti etichetele de pe cutiutele acestora, iar daca optezi pentru cele care au incorporate si lotiune tonica e ca si cum ai impusca doi iepuri dintr-o data atunci cand te demachiezi.
Cremele au rolul de a hidrata pielea prin suplimente de substante hranitoare. Acest lucru se va intampla daca substantele active isi vor pastra proprietatile astfel incat pielea va reactiona favorabil sub actiunea acestora. De exemplu, daca ai nevoie de o crema puternic hidratanta, atunci te poti indrepta catre varianta care contine factori nutritivi cu aminoacizi care vor actiona precum un emolient dar si fosfolipide care vor regenera stratul protector regland functionarea glandelor pielii. Alte ingrediente deosebit de importante pe care le poti include in cautarea cremei perfecte sunt: enzime de tipul conezimei Q10, extracte minerale, uleiuri vegetale, hormoni reparatori, extracte din miere.
Tenurile mixte si grase sunt cele care pot pune probleme deoarece lucesc inca de la primele semne ale diminetii, fac din aplicarea machiajului o arta destul de grea si incarca fata creand probleme de intretinere. In cazul aceste este recomandata o crema cu efect astringent care are rolul de a reduce secretia glandelor sebacee si de a tine sub control luciul fetei. Aceste creme sunt special concepute pentru a absorbi grasimea iar in plus, creaza un efect optic special cu microparticule ce reflecta lumina intr-un anumit mod, de aici si senzatia de mat si catifelat.
Cremele hidratante chiar hidrateaza?
Cu trecerea timpului pielea isi pierde din elasticitate, devine uscata si provoaca chiar o imbatranire prematura la nivel celular. In ajutorul si la indemana noastra sunt cremele hidratante care vin sa corecteze micile intemperii cauzte de factorii externi sau chiar interni. Aceste creme redau fermitatea, elasticitatea si echilibrul pielii stimuland producerea naturala de colagen. Cele mai eficiente in acest sens sunt cremele care au in compozitie vitaminele A, C, E dar si cele cu extracte vegetale care redau tonusul si stralucirea naturala a pielii. Anumite uleiuri vegetale light au si ele efecte de hidratare si le poti gasi in foarte multe creme din gamele create special pentru tenul cu probleme.
Crema de zi, crema de noapte
Cremele de zi sunt cele care patrund foarte repede in piele, nu lasa urme si actioneaza ca o baza perfecta pentru aplicarea machiajului. Dupa aplicarea cremei, in cinci minute machiajul ar putea sa fie gata cu putina indemanare si exercitiu. In schimb, cele de noapte au o actiune mai lenta si o concentratie mai mare de compusi reparatori care au nevoie de mai mult timp pentru o actiune completa si profunda. De obicei scrie pe etichete si este precizat si tipul de ten pentru care au fost create.
Cum se pastreaza cremele?
- Undeva unde este racoare sau chiar in frigider, mai ales daca acestea contin colagen, vitamine sau laptisor de matca. Pastrarea intr-un spatiu racoros este absolut necesara, mai ales daca pleci in concediu si nu le mai folosesti o perioada.
- Capacele ermetic inchise astfel incat sa nu patrunda nimic din exterior. Daca raman deschise, in contact cu aerul compusii se oxideaza, isi pierd efectul si pot sa provoace iritatii ale pielii.