Un obicei mostenit de fiecare generatie

  • 23.07.09
  • 510

Stim cu totii cat este de important sa avem o alimentatie corecta pentru a mentine santatatea si echilibrul intregului organism.

Unul dintre mineralele esentiale pentru organismul uman este calciul si este necesar pentru toate varstele. Bebelusi, frati mai mari, mamici , tatici si bunici, cu totii trebuie sa aiba grija de ei sau unii de altii. Din generatie in generatie, un aport zilnic corespunzator de calciu asigura sanatatea intregului organism si impiedica aparitia gravelor probleme de sanatate de mai tarziu.

Este important ca in copilarie si adolescenta sa se realizeze un aport optim de saruri minerale cu scopul de a contribui la dezvoltarea masei osoase si astfel sa se previna fracturile si mai tarziu osteoporoza. De cele mai multe ori, calciul ingerat din alimente nu este suficient pentru necesarul intregului organsim.

Deficienta de calciu este asociata cu tulburari neuromusculare si cu demineralizarea oaselor. Acidul ascorbic (vitamina C) joaca un rol important in procesele biologice de oxidoreducere si in respiratia celulara. Este de asemenea esentiala pentru formarea colagenului si reparatia tesuturilor. Dozele mari de vitamina C sunt eficiente pentru profilaxia si tratamentul infectiilor cailor respiratorii superioare. Deficienta de calciu si de acid ascorbic poate fi datorata unor carente nutritionale sau poate sa apara in diferite situatii in care nevoile organismului sunt crescute. Comprimatele efervescente de Calciu + Vitamina C asigura vitamina C si calciu ionizabil in cantitate suficienta pentru acoperirea nevoilor zilnice( in perioade in care acestea sunt crescute).

Este nevoie sporita de calciu si vitamina C in timpul sarcinii si in perioada de alaptare, in perioadele de crestere rapida (copilarie si adolescenta), la varstnici, in cursul bolilor si in convalescenta.

Calciu Sandoz este recomandat in tratamentul deficientei de calciu si vitamina C si ca adjuvant in tratamentul racelii si gripei.

Suplimentele de calciu ce contin o combinatie de saruri de calciu usor solubile si ionizabile in catitati mari aduc un aport mai adecvat de calciu.

Gandindu-se la toata familia, de la cei mici si pana la cei mari, compania Sandoz a creat 2 produse pe baza de Calciu( combinatii de doua saruri usor solubile si ionizabile):

Calciu Sandoz +Vitamina C, 1000 mg, comprimate everfescente ( pret recomandat 17,50 RON)
Calciu Sandoz Forte, 500 mg, comprimate everfescente ( pret recomandat 20,50 RON)